Actualitate

Un promotor al valorilor culturale ruse în Republica Moldova a fost DECORAT de anti-europeanul Igor Dodon

Nicolai Florinski, parohul bisericii cu hramul Sfântul mucenic Gheorghe din Chișinău, a fost decorat duminică de președintele Igor Dodon cu Ordinul de onoare. Nicolai Florinski este și președintele Soborului comunității ruse din Moldova, iar biserica în care propăvăduiește este singura din Chișinău, în care liturghiile se oficiază doar în limba rusă.

„L-am felicitat pe parohul bisericii, protoiereul Nicolai Florinski, cu prilejul împlinirii a 60 de ani de la naștere și 30 de ani de slujire arhierească, urându-i multă sănătate și ajutorul Domnului în activitățile sale. Cu această ocazie și pentru merite în opera de renaștere spirituală și morală a societății, contribuție la promovarea valorilor și la menținerea patrimoniului duhovnicesc, am conferit protoiereului Nicolae Florinski Ordinul de Onoare”, a anunțat Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Nicolai Florinski este președintele Soborului comunității ruse din Moldova de mai bine de două decenii, iar pe parcursul anilor s-a manifestat ca promotor al valorilor culturale rusești și apărător al drepturilor etnicilor ruși. Preotul este deseori participantul diferitor conferințe la care sunt dezbătute problemele etnicilor ruși.

Acesta a optat pentru drereptul etnicilor ruşi de a obţine mai simplu cetăţenia rusă. „După o perioadă îngheţată în relaţiile dintre Federaţia Rusă şi Republica Moldova, acum observăm o evoluţie şi asta ne bucură, fiindcă cel mai apropiat prieten al Republicii Moldova a fost şi este Rusia”, a declarat Nicolai Florinski în cadrul unei conferințe.

Familia lui Dodon este DEASUPRA legii! DOVADA FOTO că au sfidat legea

https://anticoruptie.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *