Film

Un regizor norvegian face un film în Republica Moldova

Filmul este un documentar despre etica vieţii. „The Ocean Inside” spune povestea unei fete de 16 ani care îşi găseşte un job peste hotare, dar, de fapt, urmează să fie vândută unui bordel din Italia. Un orb pe care îl întâlneşte din întâmplare o smulge din ghearele traficanţilor. Pelicula va fi o coproducţie a norvegianului cu studioul autohton, Kinematique. Celelalte două pelicule din trilogie au fost filmate în Sudan – “The Temptress” şi în Coreea de Nord – “The Wall”. Versiunea pentru festivaluri a trilogiei va fi finalizată în 2016.

Regizorul David Kinsella a vizitat prima dată țară noastră în 2009, când a reprezentat Institutul de Film norvegian cu documentarul “A Beautiful Tragedy” la Festivalul Internaţional de Film “Cronograf”. Pelicula a fost nominalizată la categoria cel mai bun film.

În schimb, povestea personală a lui Kinsella legată de Moldova nu este cea mai fericită şi a început atunci când acesta s-a angajat într-o relaţie amoroasă cu o moldoveancă. Mai târziu, iubita s-a dovedit a fi o escroacă ce l-a stors de bani. Norvegianul a fost profund dezamăgit de faptul că, pentru ea, acest comportament nu înseamnă o încălcare a normelor morale. 

După trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *