Internațional

Un român a fost rănit în atacul de la Liege

"Cetăţeanul român a fost rănit uşor, fiind transportat la spital unde i-au fost pansate rănile, iar ulterior a fost externat. În acest moment, cetăţeanul român se află în afara oricărui pericol", a precizat MAE.

UPDATE (18:00) Patru oameni au murit şi alţi 75 au fost răniţi în urma atacului cu grenade din Belgia, potrivit Euronews.net.

În urma unui atac cu grenade din centrul oraşului Liege, din Belgia, doi oameni au fost omorâţi şi alţi 10 au fost răniţi, potrivit BBC.

Marţi, la ora 13.30 (ora RM), trei oameni înarmaţi au aruncat patru granade într-un autobus care staţiona în piaţa Saint-Lambert, din centrul oraşului Liège, Belgia.

Potrvit presei locale, unul din atacatori s-a sinucis, iar ceilalţi doi au fugit de la faţa locului.

Trei oameni, urcaţi pe acoperişul (platforma de sus) unei brutării ("Le Point Chaud") au lansat mai multe dispozitive explozive, asupra unui autobuz situat în piaţa Saint-Lambert. Piaţa de Crăciun din localitate se află la doar câţiva metri de locul unde a avut loc incidentul. Atacatorii ar fi folosit explozivi de tipul Thunderflash şi arme Kalashnikov.

Zona a fost izolată. La acest moment nu se cunoaşte  dacă această acţiune aparţine unei grupări teroriste.

Tot astăzi, la Bruxelles, miniştrii de Interne ai UE discută despre noile ameninţări teroriste din Europa, transmite pe Twitter corespondentul ziarului "Financial Times".

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *