Ultima oră

Un român se află printre cei 12 marinari răpiţi de piraţi de pe o navă sub pavilion elveţian, în Nigeria. A fost activată Celula de Criză a MAE

Ministerul Afacerilor Externe anunță că o celulă de criză a fost activată în urma răpirii unui român de pirați de pe o navă cu pavilion elvețian.

Iată comunicatul MAE:

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berna și Ambasada României la Abuja, are în atenție evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elvețian.

Reprezentanții celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Din informațiile obținute de la autoritățile elvețiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpiți se află și un cetățean român.

Ambasada României la Berna menține legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elvețian, iar Ambasada României la Abuja cu autoritățile nigeriene competente pentru alte informații de interes în vederea soluționării cazului.

Totodată, din dispoziția ministrului afacerilor externe Teodor Meleșcanu a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin misiunile diplomatice implicate, monitorizează cu prioritate situația și este în contact permanent cu autoritățile locale și cu armatorul. Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandarea ca tratarea în spaţiul public a elementelor privind acest caz să se facă cu toată precauţia, dată fiind sensibilitatea cazului".

Piraţii au răpit 12 persoane de la bordul navei elveţiene Nava MV Glarus, care transporta grâu între Lagos şi Port Harcourt, un oraş portuar din sudul Nigeriei.

Piraţii au pătruns la bord când nava se afla la 45 de mile nautice de insula Bonny.

Piraţii au răpit 12 dintre cei 19 membri ai echipajului.

Potrivit BBC, șapte dintre membrii echipajului erau din Filipine, restul fiind din următoarele țări: Slovenia, Ucraina, România, Croația și Bosnia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *