Tendințe

Un sezon de culoare

Tendinţele de primăvară/vară pentru acest an miros a flori, sunt mai curate decât albul pur, sunt business, ne poartă în trecutul hippie al anilor ’70, iar dacă pui urechea să le asculţi, vei auzi sunetele savanei.

În următoarele ediţii ale suplimentului vom prezenta şi diseca tendinţele modei pentru acest sezon – haine, culori, accesorii, machiaj. Cuvintele-cheie de care trebuie să ţii cont în această perioadă sunt: imprimeuri, dungi, dantelă, neon, platforme, trenci, geantă medie, alb = noul negru, brâul lat şi fusta lungă. După cum am menţionat de mai multe ori, moda nu trebuie copiată, nu este necesar să ne îmbrăcăm „ca pe podium” pentru a fi „în tendinţe” – industria modei este o artă, unde avem mână liberă pentru reinterpretări.

Silvia Ursu

Femeile vor purta pantalonii
În acest sezon, designerii au decis – femeile vor fi cele care vor purta pantalonii. La Derek Lam, pantalonii largi, cu talie ridicată au fost în stilul anilor şaptezeci, în timp ce la Michael Kors aceştia erau de inspiraţie bărbătească. Iar pentru cele care nu se pot decide, look-ul rochie-peste-pantaloni văzut la Richard Chai Love promite să rămână un trend important şi în toamnă.

Pantaloni Derek Lam


Pantaloni Michel Kors

Pantaloni Dsquared


Pantaloni Dior

În culori tari
Nu-mi aduc aminte de vreun sezon în care moda să îmbrăţişeze culorile atât de strâns precum o face în acest an. Iar regula este că – nu se respectă nicio regulă pentru asortare. Roz şi orange? Albastru şi mov? Galben şi roşu? Verde şi fuchsia? Toate sunt potrivite, iar pentru inspiraţie uită-te în colecţiile semnate de Marc Jacobs pentru Louis Vuitton, Jil Sander sau Christopher Kane. Dacă totuşi simţi că este prea mult, atunci alege o fustă maxi într-o nuanţă puternică, pe care să o porţi cu un top alb, simplu.


Alexander Herchovitch

Christoder Kane

Gucci


Haider Ackermann

Dantelat
Feminină şi delicată, dantela nu şi-a pierdut încă farmecul! Pentru sezonul primăvară-vară 2011, designerii au optat pentru utilizarea celor mai fine detalii de ţesătură pentru realizarea unor creaţii senzuale şi rafinate. Inspiră-te din rochiile Oscar de la Renta, Alberta Ferreti, Dolce&Gabbana sau Chanel.


Alberta Ferretti


Anna Sui

Max Azria


Dolce&Gabbana

Omagiu pentru Yves Saint Laurent
Anii ’70 au făcut legea pe podiumuri, mai exact anii ’70 ai lui Yves Saint Laurent, de unde s-au inspirat Gucci, Emilio Pucci sau Marc Jacobs. Fuste ample 3/4 ca lungime, sacouri şi deux pieces, pantaloni drepţi şi largi cu talie înaltă, toate încinse în talie cu o curea. Alege să cizelezi look-ul rock ’n roll prin piese sofisticate şi feminine: bluze şi cămăşi din mătase, pantaloni largi şi fluizi. Accesorii precum ochelari maxi a la Jackie Onassis şi detalii romantice gen funde îţi vor desăvârşi look-ul.


Aquilano Rimondi


Diane von Furstenberg


Elie Saab


Emilio Pucci

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *