Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente
 
 
 

Tendințe 21 Martie 2013, ora 05:40    Din editia print

Un sezon purtabil

Marime Font

Cea mai potrivită afirmație pe care o putem face despre această primăvară: bucuria resimțită în urma optimismului ce plutește în aer, a gândurilor pozitive, dar și în urma unor tendințe ce pot fi purtate. 

În timp ce în sezoanele trecute, am fost martorii unor colecții teatrale, în acest an, designerii de modă ne propun piese simple, care ies în evidență nu prin combinarea complicată, ci prin prelucrarea grafică, liniile arhitecturale și formele tridimensionale. În această primăvară, scoatem naturalețea la înaintare.

Conținut grafic

Fie că e interpretată prin liniile inspirate din anii șaizeci, din școala Bauhaus, din ingineria căilor ferate sau a hainelor în carouri, tendința grafică a acestui sezon este potrivită atât pentru ținutele de zi, cât și cele de seară.

Satin în plină zi

În ultimele sezoane, garderoba de zi și cea de seară nu mai au limite bine definite. Astfel, creatorii de modă au decis să folosească satinul – o țesătură tradițional potrivită ținutelor de seară – pentru costume semistructurate, fuste fluide și pantaloni ușori în stilul pijamalelor, ca și acestea să fie purtate în timpul orelor de lucru.


Volanele

Uită de volanele feminine și romantice, primăvara 2013 face introducerea unui nou tip de volane: sculptate, practice, cu linii curate și de cele mai multe având influențe spaniole.
Costumul masculin

Simbol al puterii și fermității, costumul masculin va deveni vedeta garderobei noastre în această primăvară. Nu vei avea nevoie de multe alte piese sau accesorii pentru a crea o ținută demnă atât de birou, cât și de o petrecere. Lasă sacoul să fie piesa declarativă a întregii ținute, păstrează bluza sau cămașa simplă și adaugă încălțămintea ta preferată, cu toc.


Înnebunite după dantelă

Dantela a fost folosită aproape în toate piesele – în partea de sus sau de jos pentru însăilătură, cu un efect romantic sau utilizată ca aplicații pentru a atenua formele geometrice.

Timpul Suplimentul Femeia

Un articol de: Silvia Ursu
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md