Tendințe

Un sezon purtabil

În timp ce în sezoanele trecute, am fost martorii unor colecții teatrale, în acest an, designerii de modă ne propun piese simple, care ies în evidență nu prin combinarea complicată, ci prin prelucrarea grafică, liniile arhitecturale și formele tridimensionale. În această primăvară, scoatem naturalețea la înaintare.

Conținut grafic

Fie că e interpretată prin liniile inspirate din anii șaizeci, din școala Bauhaus, din ingineria căilor ferate sau a hainelor în carouri, tendința grafică a acestui sezon este potrivită atât pentru ținutele de zi, cât și cele de seară.

Satin în plină zi

În ultimele sezoane, garderoba de zi și cea de seară nu mai au limite bine definite. Astfel, creatorii de modă au decis să folosească satinul – o țesătură tradițional potrivită ținutelor de seară – pentru costume semistructurate, fuste fluide și pantaloni ușori în stilul pijamalelor, ca și acestea să fie purtate în timpul orelor de lucru.

Volanele

Uită de volanele feminine și romantice, primăvara 2013 face introducerea unui nou tip de volane: sculptate, practice, cu linii curate și de cele mai multe având influențe spaniole.

Costumul masculin

Simbol al puterii și fermității, costumul masculin va deveni vedeta garderobei noastre în această primăvară. Nu vei avea nevoie de multe alte piese sau accesorii pentru a crea o ținută demnă atât de birou, cât și de o petrecere. Lasă sacoul să fie piesa declarativă a întregii ținute, păstrează bluza sau cămașa simplă și adaugă încălțămintea ta preferată, cu toc.

Înnebunite după dantelă

Dantela a fost folosită aproape în toate piesele – în partea de sus sau de jos pentru însăilătură, cu un efect romantic sau utilizată ca aplicații pentru a atenua formele geometrice.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *