Un sfert dintre parlamentari sunt ocupaţi mai mult să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor decât să facă legi. Numele aleşilor din Parlament apar în dosare grele, cu prejudicii de zeci de milioane de euro.
Mulţi dintre aceşti parlamentari au ocupat cele mai înalte funcţii în stat, dar şi în partidele din care fac parte. În Parlament votează în continuare şi condamnaţii definitiv cu suspendare.
Peste 140 de actuali sau foşti deputaţi şi senatori aleşi în 2012 sunt implicaţi în dosare penale, fie că sunt urmăriţi penal, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, condamnaţi cu suspendare, sau acuzaţi de ANI de incompatibilitate, conflict de interese sau averi nejustificate.
La Senat, 43 de parlamentari de la toate partidele se află într-una din situaţiile menţionate. Puţini dintre ei au ales să demisioneze în momentul în care procurorii au început ancheta sau au cerut arestarea.
Dan Voiculescu, Darius Vâlcov, Marko Attila sau Teodor Nicolescu au renunţat mai greu la mandat. În schimb, Viorel Hrebenciuc sau Oana Mizil au decis să renunţe imediat la fotoliul de parlamentar. Un gest “străin” pentru Victor Ponta, Elena Udrea, Dan Şova, Varujan Vosganian, Laszlo Borbely sau Ecaterina Andronescu, care sunt încă deputaţi sau senatori.
În parlamentul ţării fac legea chiar şi cei care sunt condamnaţi definitiv cu suspendare. Deşi vinovaţi, legea le permite să ocupe în continuare fotoliul din Palatul Parlmentului. Printre ei: Tudor Chiuariu, Dian Popescu, Sorin Lazăr, Corneliu Dobriţoiu sau Mate Andras. Florin Popescu sau Liviu Dragnea au primit condamnari cu suspendare, dar sentinţa nu este definitivă.
George Becali, Relu Fenechiu, Sorin Roşca Stănescu, Antonie Solomon şi Monica Iacob Ridzi şi-au pierdut mandatul în urma condamnărilor definitive cu executare.
Deputaţii Ioan Oltean şi Cătălin Teodorescu, vizaţi într-unul din dosarele ANRP, vor afla săptămâna viitoare dacă rămân fără imunitate şi vor ajunge în arest preventiv pentru presupuse fapte de corupţie.
sursa: tvr.ro
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul