Actualitate

Un startup din Moldova s-a clasat în top 3 cele mai bune fintech-uri la cel mai mare eveniment de banking din România

 În cadrul competiției s-au înscris 25 de proiecte fintech, dintre care organizatorii au selectat 8 proiecte, care au avut câte o prezentare în fața unor investitori de 2,5 miliarde de euro, fonduri de investiție din străinătate și din România, specialiști în banking și mentori.

În top 3 startup-uri de fintech s-a clasat și Fagura.com, o platformă care reprezintă un marketplace de credite, bazat pe tehnologia p2p lending, unde se întâlnesc oamenii în căutare de împrumuturi la un procent mai mic decât pe piața financiară cu investitorii interesați de un profit mai consistent față de depozitele bancare.

Pe primele două poziții s-au clasat Moneymailme, o soluție white label pentru bănci cu 500.000 de download-uri anul trecut și 5 milioane de dolari investiție și SymphoPay, un startup cu investiții de 650 mii euro care are peste 3.000 de terminale POS active.

Pe următoarele poziții s-au clasat PaybyFace (o platformă biometrică de plăți), Prime Dash (o platformă pentru falicitarea deciziilor de business), Beez (fidelizarea clienților prin intermediul unui sistem de afiliere), Pheboo (un sistem de microcreditare pentru IMM-uri și industriile creative).

Competiția de startup-uri Future Banking Fire Pitch, a fost organizată de Wall-Street.ro, cu susținerea EFSE (European Fund for Southeast Europe).
Amintim că la Fagura.com a anunțat la 17 mai 2019 lansarea investițiilor pentru companii (persoane juridice), care își pot crea un cont de utilizator pe platformă și să investească. Fagura are o licență de Organizație de Creditare Nebancară, verifică veniturile oficiale ale solicitanților de împrumut, istoria de credit și alte informații din registre publice, iar Scoringul, un modul de inteligență artificială, stabilește gradul de risc și dobânda individuală pentru fiecare împrumut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *