Ultima oră

Un tanchist a povestit cum a mers în estul Ucrainei să omoare ucraineni

Povestea integrala a budistului buryat apare in cadrul unui interviu aparut în Novaya Gazeta, tanchistul fiind intervievat la spitalul de arsi din Donetk.

Publicația oferă datele exacte de identificare ale militarului Batomunkuev: A 5-a Brigada de Tancuri (Ulan-Ude), unitatea militară 46108, militar in termen recrutat pe 25 noiembrie 2013, iar din iunie 2014 a semnat un contract pe trei ani, numărul de serie 200220, livretul militar 2609999.

Acum Batomunkuev are fata si mainile complet arse, după ce a fost lovit de forțele ucrainene în localitatea Logvinova de langa Debaltsevo.

„Serviciul in termen trebuia să se încheie pe 27 noiembrie. La Rostov am ajuns în luna octombrie. Așa că aici am semnat un contract. Suntem brigada a 5-a de tancuri. Ni s-a spus că mergem la manevre militare, dar toti stiam unde venim, eram deja pregatiti moral și psihic ca vom ajunge în Ucraina”, – a spus el.

Potrivit lui Batomunkuev, Rusia îşi trimite soldații săi impreuna cu tehnica militara din dotare.

„Tancurile au fost vopsite înca la Ulan-Ude. Direct pe garnitura de tren am vopsit numerele. Toate insemnele militare le-am scos …, în scopul mascarii. Actele de identitate le-am lasat in unitate, livretul militar pe poligon”, – a spus el.

Tanchistul a povestit plecarea de la Ulan-Ude la poligonul din Kuzminski.

„Exista o multime de poligoane. Orasele de camping. Unii vin altii pleaca. Brigada Kantemirovsk de la Moscova a fost după noi. Erau trupe aeropurate și aveau tancuri mai slabute. Dar batalionul nostru are 31 de tancuri. O putere cu care se poate face ceva serios „- s-a lăudat Batomunkuev.

Potrivit lui, înainte de Anul Nou, pe poligon a venit comandantul Districtului Militar Est, generalul Surovikin… a dat mana cu toti miliarii.

Ulterior, pe 8 februarie, noaptea, au mărșăluit spre Donetsk.

„Sunt 31 de tancuri în batalion. Am trecut granita în companii a cate 10 tancuri. La fiecare 10 tancuri s-au adăugat apoi cate trei masini blindate de lupta, un echipaj medical și cinci camioane Ural cu muniție pentru tancuri. Aceasta era dimensiunea unui task force. Batalionul de tancuri are aproximativ 120 de persoane – trei companii de tancuri, pluton de suport, pluton de comunicații. În plus, desigur, infanterie, aproximativ 300 de oameni. Toti din Ulan-Ude. În general, cea mai mare parte a unitatii era compusa din buryați, „- a spus Batomunkuev.

Sursa: paginaderusia.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *