Frumusețe

Un ten frumos şi la 50 de ani

Lăsaţi stările depresive la o parte şi încercaţi să nu vă arătaţi vârsta!

1. Hrană sănătoasă. Alimentele cu multe „E”-uri, grăsimile şi prăjelile trebuie să dispară din farfuria voastră. Dacă obişnuiaţi să mâncaţi aşa, e timpul să renunţaţi. Trebuie să vă axaţi pe antioxidanţi şi vitamine, adică să vă hrăniţi sănătos. Hrana zilnică trebuie să cuprindă iaurturi, peşte, cartofi, fructe şi roşii. Evitaţi curele de slăbire, mai ales, dacă sunt extrem de severe. Câteva kilograme date repede jos nu fac decât să vă adauge, vizual, un surplus de piele pe faţă. Nu uitaţi de apă!!!

2. Foloseşte creme speciale. Dacă până acum nu ai dat prea mare importanţă produselor de îngrijire a pielii, acum e momentul să faci investiţii în produse dermato-cosmetice. Trebuie să cumperi creme hidratante şi hrănitoare, produse care au acid hialuronic, antioxidanţi sau seminţe de struguri. Foarte importante sunt şi cremele de protecţie împotriva razelor ultraviolete, dar şi cele împotriva frigului.

3. Intră în saloanele de cosmetică! Există tratamente speciale pentru femeile aflate la menopauză. Într-un cabinet de cosmetică poţi apela la tratamente faciale de întreţinere (de regulă, cu produse pe bază de extract de seminţe de struguri), masaje faciale cu efect de lifting, masaje şi împachetări cu alge. Nu trebuie să mergeţi la cosmetician foarte des, dar măcar o vizită la trei luni trebuie făcută!

4. Sport! Mişcarea este esenţială pentru păstrarea bunei dispoziţii şi pentru a controla greutatea corpului. Încearcă să mergi pe jos cât mai mult, fă plimbări îndelungate, urcă scările şi uită de lift, încearcă o alergare uşoară seara, măcar de două ori pe săptămână sau mobilizează-te să faci mişcare acasă. Mişcarea îţi va schimba tonusul.

5. Renunţă la cafea şi… ţigări! Cafeina şi alcoolul deshidratează puternic tenul. Iar efectele fumatului asupra tenului se pot vedea şi la o femeie de 20 de ani! Chiar dacă renunţarea la vicii este dificilă, trebuie să te gândeşti că ea poate aduce sau poate păstra frumuseţea.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *