Moldova

Un traseu fabulos: PCRM-PD-Partidul Şor!

Realitatea (caruselului parlamentar) văzută de scriitorul Iulian Ciocan.

Un eveniment important a avut loc zilele astea. Să uităm de Coronavirusul sîcîitor şi să-i acordăm toată atenţia evenimentului important. Iată-l: Partidul Șor a anunțat că doi deputați ieșiți din Partidul Democrat, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, au aderat la fracțiunea sa parlamentară, care a crescut în felul acesta de la șapte la nouă deputați. Aşadar, prin plecarea celor doi din PD, coaliţia majoritară devine mai fragilă şi multă lume se întreabă dacă va mai rezista.

Cînd spuneam „eveniment important” nu mă refeream la soarta coaliţiei majoritare, ci chiar la ieşirea celor doi din PD şi la intrarea lor în Partidul Şor. Chestia e că cei doi deputaţi au mai efectuat anterior o piruetă similară, plecînd diin PCRM-ul lui Voronin şi intrînd în Partidul Democrat. Violeta Ivanov şi Vladimir Vitiuc au avut deci un traseu fabulos-incredibil: PCRM-PD-Partidul Şor! Au început munca partinică, pentru binele poporului, în calitate de comunişti, apoi, dorind să facă mai multe pentru ţară, au preferat să devină democraţi şi, în sfîrşit, au înţeles că cetăţenii vor avea de cîştigat enorm dacă ei vor intra în Partidul Şor.

Vreau să spun din capul locului că aceste treceri dintr-un partid în altul nu sunt un lucru uşor, ele sunt prefaţate de o cugetare adîncă, de multe frămîntări şi e de presupus că protagoniştii pun mereu pe cîntar interesul personal şi interesul poporului, iar cîştig de cauză are în final interesul cetăţenilor şi al ţării. Dacă oamenii sar dintr-un partid în altul e numai pentru că nu mai pot să slujească interesele poporului în vechiul partid. E nevoie de un partid nou care să le ofere un spaţiu de manevră mai vast pentru activitatea în folosul oamenilor.

Nu ştiu ce să mai spun. Le doresc succese celor doi deputaţi în fracţiunea Partidului Şor. Să sperăm că nu vor mai avea nevoie de un nou partid. Dacă însă îl vor găsi şi pe al patrulea, vom şti că e spre binele cetăţenilor din RM.

Iulian Ciocan / https://moldova.europalibera.org 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *