Actualitate

Un turist a fost refuzat să fie cazat la un hotel pe motiv că poartă scutece

Raduly Tibor este însoțitor pentru fiul său, cu handicap neuromotor grav. Tânărul de 27 ani a primit bilet de cazare și tratament, prin Casa Națională de Pensii, la un hotel din stațiunea Tușnad. Tatăl a sunat la hotel pentru a se interesa de condițiile de cazare.

„A zis că dacă cumva purtați și scutece. Zic da. Și atunci nu pot să vă primesc”, afirmă Raduly Tibor, însoțitor, tatăl tânărului.

Dacă telefonic nu au rezolvat situaţia, părinţii au mers cu băiatul la hotel. Conducerea unității a explicat motivele pentru care persoanele cu handicap aflate în astfel de situații nu sunt binevenite în unitate.

„Tratamentele trebuie să se facă în centre specializate, părerea mea. Cade de pe masa de masaj, cine răspunde”, adaugă Ileana Colcer, director hotel.

„Biletele se emit pentru stațiunile și hotelurile cu care Casa Națională a încheiat contracte și, în mod normal, trebuia să beneficieze de tratament aferent afecțiunii pentru care a fost trimis acolo”, spune Cristina Drăgănel, director adjunct Casa Județeană de Pensii Covasna.

În cele din urmă, familia a fost cazată. Lecţia de umilinţă a rămas,însă.

„Suntem umiliți. Suntem umiliți, că niciodată n-am pățit așa ceva”, spune Raduly Edith, mama tânărului.

Nu sunt primele acuzații de acest fel, la adresa conducerii hotelului din Tușnad. O femeie din Brăila, părinte al unui tânăr aflat în aceeași situație, spune că a fost refuzată, din motive similare, anul trecut.

„Soţul meu a ajuns cu biletele, cu tot ce trebuie, la recepţie şi în secunda doi, doamna de la recepţie a spus "Dar ce, sunteţi cu persoană cu handicap?" Da ne folosim de scaunul rulant. În secunda aceea, a zis "Păi nu putem să vă primim, pentru că noi nu avem autorizatia de a caza persoane cu handicap”, povestește Genica Pisică.

În acest caz, femeia a dat în judecată conducerea hotelului, iar acum sunt în plin proces.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *