Eveniment

Un ziar si o carte pe vremuri de criza

Fa-ti o biblioteca pe vremuri de criza. Nu uita: criza trece, cartile raman!

Cotidianul TIMPUL, Editura LITERA si Intreprinderea MOLDPRESA lanseaza o actiune sociala in premiera in R. Moldova – cel mai important proiect cultural de popularizare a cartii. Daca esti cititor al ziarului TIMPUL, iti poti completa biblioteca personala cu cele mai valoroase colectii de carte in limba romana, la preturi mici si foarte mici. In fiecare vineri, cititorii din Chisinau care cumpara TIMPUL la chioscuri vor putea cumpara si cate o carte, la preturi de cel putin trei ori mai mici decat in librarii.

Acad. Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Moldova

Ideea actiunii lansate de TIMPUL si LITERA este una foarte inspirata, ea venind sa raspunda unui imperativ al timpului care, pe de o parte, e dictat de saracia noastra, iar pe de alta parte, de nevoia de carte. Este un instrument eficace pentru cunoastere, pentru informare, dar si pentru divertisment estetic, deoarece o lectura buna este mai intai de toate o discutie in intimitate cu un anumit univers, pe care-l prezinta autorul. Ideea e foarte buna si pentru ca, in conditiile de criza generala de astazi, ii va ajuta pe cetatenii care au conditii materiale modeste sa beneficieze de o biblioteca sistematizata a valorilor literaturii universale si nationale.

Emilian Galaicu-Paun, scriitor

Parafrazand Cartea Cartilor, as zice ca dl Anatol Vidrascu le pune, tuturor doritorilor, cate un peste – proaspat sau gata pregatit – in traista, si inca invelit, cum visa dintotdeauna Nicolae Popa, in ziar, adevarat intr-unul de calitatea Timpul-ui; ma intreb insa ce deprindere va forma, cu timpul, cititorilor sai: sa consume peste (alias, carte) ori sa-l primeasca, la pretul unui ziar?! Imi place sa cred ca, pe langa cititorul de ziare (cu sau fara atas), au ramas si pescari amatori gata oricand sa-si arunce undita intr-o… librarie.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *