Actualitate

Undă verde la pescuitul scrumbiei de Dunăre şi rizeafcă

Acest lucru e posibil pe cursul inferior al fluviului Nistru, de la satul Palanca, raionul Ştefan Vodă, şi pînă la barajul Centralei hidroelectrice Dubăsari, precum şi pe braţul Turunciuc.

Conform unui ordin al ministerului, pescarii au voie să pescuiască doar aceste două specii de peşte. În restul bazinelor acvatice din ţară, rămîne în vigoare regimul de prohibiţie, valabil pînă la finele lunii iunie.

În perioada de prohibiţie se interzice orice gen de pescuit, cu excepţia pescuitului în scop ştiinţific. Interdicția nu se aplică bazinelor acvatice private. Interzicerea pescuitului se operează în fiecare an şi are scopul de a asigura condiţii optime pentru reproducerea, protecţia, restabilirea şi conservarea resurselor biologice acvatice.

Solicitate de MOLDPRES, surse de la Serviciul Piscicol al MADRM au menţionat că angajaţii instituţiei vor supraveghea respectarea regimului de prohibiţie. Pentru încălcarea acestuia sînt prevăzute sancțiuni care, în funcţie de gravitate, pot fi atît administrative, cît şi penale. Amenzile sînt stipulate în articolul 114 al Codului Contravenţional şi pot varia între 6-12 unităţi contravenţionale pentru persoane fizice.

Conform surselor citate, cele mai solicitate specii pentru pescuit în ţara noastră sînt sîngerul, plătica, roşioara, scrumbia de Dunăre, carpul, somnul ş.a.

Sursa: Moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *