Actualitate

Unde-i lovitura de stat?!

Miercuri, Judecatoria Centru a decis ca omul de afaceri Gabriel Stati sa fie eliberat din arestul la domiciliu, dar cu interdictia de a parasi tara. Judecatorul a acceptat, astfel, cererea apararii, in timp ce procurorii au obiectat, ne-a comunicat avocatul lui Stati, Vlad Gribincea. Nu se stie deocamdata cum a argumentat judecatorul decizia. „Ei nu aveau probe nici pentru arest”, afirma Gribincea. Cu mai multe detalii, avocatul lui Stati a promis sa revina dupa ce va lua act de decizia judecatii.

Anterior, Stati a fost eliberat din izolator, dupa o sedinta a Curtii de Apel, urmand a fi cercetat in stare de arest la domiciliu. Pe 3 iulie, si Aurel Marinescu, seful pazei omului de afaceri Gabriel Stati, a fost eliberat din arest, ramanandu-i doar interdictia de a parasi R. Moldova.

Avocatul Gheorghe Susarenco, ex-deputat in legislatura a XVI-a, crede ca, prin acest caz, justitia moldoveneasca a luat o nota proasta. „Ar trebui sa ne stapanim si sa reincepem totul de la ultimele documente adoptate in cazul R. Moldova – Rezolutia APCE si Rezolutia PE. Acolo, vom vedea ca au avut loc proteste impotriva fraudarii alegerilor si niciun fel de lovitura de stat”, afirma Susarenco. Fostul judecator mai regreta ca functionarii publici, precum si colegii lui, judecatorii, nu citesc astfel de documente si ca executa orbeste ordinele Puterii. „Puterea poate sa-si faca de cap cum vrea, asta nu inseamna insa ca justitia trebuie sa fie afiliata Puterii politice. Potrivit lui Susarenco, Stati, ca si Marinescu, sunt cazuri elocvente, care dezvaluie „gaurile” intregului sistem juridic moldovenesc.

Amintim ca Gabriel Stati a fost arestat la 8 aprilie de autoritatile ucrainene la Odesa – la cererea Chisinaului -, la scurt timp dupa ce presedintele in exercitiu, Vladimir Voronin, a declarat ca omul de afaceri ar fi finantat organizarea unei lovituri de stat la 7 aprilie. Ulterior, Stati a fost extradat in R. Moldova. Avocatul Vitalie Nagacevschi a precizat, inca de la bun inceput, ca arestarea a avut loc in conditii ilegale si ca aceasta poarta un caracter politic.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *