Bună Dimineața

Unde pleacă viitorul nostru?

Şi nu pentru că nu ar vrea asta, ci pentru că aici fie nu sunt înţeleşi de societate, fie nu sunt apreciaţi la justa valoare, iar sătui fiind de cumătrismul moldovenesc, basarabenii noştri caută respectul, recunoştinţa şi gloria peste hotarele ţării.

La noi, oameni talentaţi şi competenţi trăiesc din salarii mizere, câştigă bănuţi, în timp ce peste hotare alţii fac milioane. Tineri cu capacităţi deosebite, ignoraţi şi trataţi cu răceală aici, sunt înalt apreciaţi, fie că merg la „Românii au talent”, concertează pe scena teatrelor „La Scala” ori „Balşoi”, ori muncesc pentru cele mai prestigioase companii precum Google, Microsoft ori Samsung.

Vineri seara, la „Românii au talent”, unul dintre basarabenii care a ridicat sala şi cei trei juraţi în picioare, a spus o frază, ce reflectă viziunea întregii generaţii tinere: „Am venit aici pentru că la noi este mai greu să te afirmi”. Şi sunt sigură că atâta timp cât „aleşii” noştri se vor preocupa de jocuri de culise şi de propriile interese, exodul de tineri va continua. Şi atunci mă întreb, dacă toţi politicienii spun că tinerii sunt viitorul ţării, cum va arăta acest viitor? Al cui viitor, de fapt, reprezintă aceşti bravi tineri care duc faima Moldovei, dar care nu vor să se întoarcă acasă atâta timp cât „principiile şi valorile” există doar la nivel declarativ, iar meritocraţia stă ascunsă în „subsolul” conştiinţei sociale a moldovenilor?

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *