Atitudini

Unde-s 50-miiştii moldoveni?

Şi va pierde în primul rând din cauză că n-a fost dârză (dură) la promovarea schimbărilor promise, atât pe verticală, cât şi pe orizontală. În acest context, este destul să-l citez pe profesorul universitar Vlad Pâslaru: „Acum, în Ministerul Educaţiei, activează persoane care au exclus din şcoala Istoria Românilor, iar ministrul a aprobat în noua componenţă a comisiei de redactare a detestatului Cod al Învăţământului aceleaşi persoane, cărora acesta le datorează cele mai multe obiecţii”. Şi astfel de situaţii, pe alocuri şi mai grave, sunt în fiecare minister, departament, nu mai vorbesc de raioanele republicii.

Noi, probabil, toţi înţelegem că partidele componente ale AIE n-au destule cadre calificate, cu carnet de membru de partid, însă n-ar trebui să uite de noi, electoratul, şi, înainte de toate – de tineretul nostru, care a produs schimbarea şi a adus AIE la putere. Eu consider că noi toţi, cei care am votat schimbarea, suntem membri ai AIE în întregime şi, de aceea, AIE trebuie să lărgească „algoritmul de partid” şi să se adreseze societăţii civile, ca să includă în guvernare fruntea electoratului AIE, ca, în aşa mod, să se efectueze schimbarea pe care societatea a aşteptat-o ultimii 20 de ani. Altfel, clona comunistă nu va putea fi stârpită. E cazul să ne aducem aminte că predecesorii comuniştilor – bolşevicii -, acaparând puterea, pentru a implementa ideologia lor diabolică, au selectat 30 de mii de bolşevici înflăcăraţi de revoluţie şi i-au trimis în toate colţurile Rusiei. Aceştia şi-au sacrificat viaţa, dar au „înfăptuit” sarcinile trasate – electrificarea, industrializarea, colectivizarea etc.

Oare societatea noastră nu-i în stare să identifice două-trei mii de persoane consacrate adevărului, pentru a înfăptui schimbarea, fără „ajutorul” comuniştilor, care au împânzit toate structurile statului, la toate nivelurile?
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *