Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:36
Abonamente

Sport 23 Septembrie 2017, ora 04:02

Unde va juca FC Barcelona, în cazul în care Catalonia va deveni independentă? Derby-ul cu Real Madrid, în pericol!

Marime Font

Unde va juca FC Barcelona, în cazul în care Catalonia va deveni independentă? Derby-ul cu Real Madrid ar putea fi în pericol.

O întrebare care stă pe buzele tuturor suporterilor din Spania și nu numai. Asta pentru că este de neconceput ca marele derby dintre Real Madrid și FC Barcelona să se curme brusc.

Conform BBC, clubul catalan inisistă că nu se amenstece în politică, neavând nicio poziție vizavi de votul pentru independența Cataloniei, care a încins spiritele în Spania.În schimb, FC Barcelona a declarat răspicat că apără ”democrația, libertatea de exprimare și autodeterminarea”, după ce Garda Civilă a arestat oficiali ai guvernului catalan.

Dacă vine vorba despe fotbal, cei de la FC Barcelona sunt convinși că, în orice situație politică, El Clasico trebuie să se dispute în continuare!

”Vom rămâne în aceeași Ligă cu Espanyol”, a precizat Carles Villarubi, vicepreședintele de la FC Barcelona, știindu-se faptul că fanii lui Espanyol sunt, în marea lor majoritate, pro-spanioli.

Unde va juca FC Barcelona, în cazul în care Catalonia va deveni independentă? Nu poate alege Liga

Problema este că FC Barcelona nu va putea de una singură să-și aleagă Liga în care va juca, în eventualitatea în care Catalonia va deveni independentă.

Javier Tebas, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal din Spania, a anunțat, răspicat, faptul că ”Barcelona nu poate alege unde va juca, dacă există un proces de independență în Catalonia!”.

Astfel, după Javier Tebas, derby-ul cu Real Madrid este în pericol, lucru nedorit de nimeni din cadrul grupării FC Barcelona. Numai că acum politica va face jocul!

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul