Ultima oră

Ungaria sustine cursul european al Republicii Moldova

 Cu această ocazie, Viktor Orban a venit la Chişinău pentru a exprima sprijinul Ungariei în procesul de integrare europeană a ţării noastre. Premierul maghiar a subliniat importanţa liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova:

„Următorul semestru poate fi de mare valoare pentru D-voastră. Cel mai important capitol al negocierilor cu Uniunea Europeană va fi liberalizarea regimului de vize. Ştim cu toţii că cel mai rău în comunism a fost faptul că am stat închişi şi nu am avut posibilitate să ieşim în lume şi să ne întoarcem acasă. Cred că marele sentiment de libertate va veni pentru D-voastră atunci când veţi putea merge fără vize până la Oceanul Atlantic. Suntem gata să vă ajutăm în acest sens şi sper că vom reuşi,” a declarat Viktor Orban.

Premierul Ungariei a spus că a sosit astăzi pentru prima dată în Republica Moldova. Aceasta este a doua întrevedere dintre cei doi premieri. Amintim că Vlad Filat s-a aflat la Budapesta pe 7 septembrie. La 1 ianuarie 2011, Ungaria va prelua preşedenţia Uniunii Europene.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *