Frumusețe

Unghii cu gel vs. unghii naturale

Cu cât unghiile sunt mai îngrijite, cu atât nota pe care o primim de la cei din jur, notă care contează în evaluarea noastră şi în modul în care suntem privite şi apreciate este mai mare. Atunci când vrem să lăsăm în urma noastră o părere bună sau poate pur şi simplu dacă ne respectăm, suntem atente la toate amănuntele… chiar şi la oja care a sărit de pe vârful unghiilor.

Cele mai moderne metode sunt aplicarea de gel sau acril pe unghii, fie sub formă de strat protector, fie sub forma unghiilor false construite din aceste materiale. Având în vedere toate miturile care circulă pe seama unghiilor false, să vedem care sunt avantajele şi dezavantajele acestui tip de manichiură.

Şase avantaje

1. Sunt mult mai rezistente decât unghiile naturale
Unghiile false sunt o alternativă în cazul în care cele naturale ne creează mereu probleme pentru că nu cresc atât cât am vrea de lungi, nu se menţin, se exfoliază mereu, mai ales atunci când au ajuns la lungimea dorită de noi, sau se rup.
2. French perfect permanent
Visul de a avea o manichiură french clasică, perfectă sau colorată diversificat şi care nu se strică timp de câteva săptămâni este acum accesibil! Asta nu înseamnă că tu trebuie să renunţi la activităţile cotidiene, înseamnă doar că unghiile tale vor face faţă cu bine tuturor încercărilor. Vei scăpa şi de micile imperfecţiuni, cum ar fi denivelări sau striuri pe suprafaţa unghiei.
3. Unghii lungi
În cazul în care unghiile naturale nu îţi permit să le păstrezi lungi, protecţia cu gel te ajută să le menţii la lungimea pe care ţi-ai dorit-o întotdeauna. În plus, degetele tale vor atrage mereu atenţia şi vor fi apreciate, forma va fi mereu cea dorită, iar unghiile vor fi fără niciun cusur.
4. Desene deosebite
Unghiile false te lasă să îţi pui imaginaţia în funcţiune. Poţi să le colorezi cum vrei, să lipeşti pe ele ştrasuri, cristale sau să aplici diverse desene. Aplicaţiile tridimensionale sunt la mare căutare!
5. Lacul de unghii rezistă mai mult
Dacă vrei să transformi french-ul clasic într-o culoare plină de personalitate, poţi oricând folosi liniştită oja preferată; partea bună e că pe gel oja se va menţine intactă mai mult timp decât pe unghia naturală şi va avea un luciu perfect. Te-ai plictisit de ea? Nu-i nimic, o ştergi şi rămâi cu aceeaşi manichiură perfectă de la început.
6. Refacerea unghiilor rupte
Ţi s-a rupt o unghie? Nu este nicio problemă, ea poate fi reconstruită în orice moment. Nu trebuie decât să îţi faci puţin timp pentru a merge la salon.

Patru dezavantaje

1. Unghia naturală trebuie pilită 
Există mitul conform căruia acrilul sau gelul atacă unghia naturală şi o distruge. În realitate este adevărat că unghia naturală este uşor afectată, dar nu din cauza materialelor, ci a faptului că trebuie pilită lejer pentru ca gelul să aibă aderenţă. Procedeul însă nu este mai dăunător pentru unghii decât este vopseaua pentru păr.
2. Atenţie la apă
Statul cu mâinile mult timp în apă din cauza jobului sau a treburilor gospodăreşti poate cauza desprinderea gelului de unghia naturală. Nici aspectul nu este cel mai fericit, zona desprinderii apărând că o pată albicioasă opacă.
3. Necesită întreţinere
Indiferent că îţi place sau nu, unghiile false trebuie întreţinute la două-trei săptămâni. Asta numai în cazul în care vrei ca ele să fie mereu implacabile. În caz contrar, aspectul va fi destul de inestetic. Diferenţa dintre unghia nou-crescută şi gel va fi vizibilă la baza unghiei. În plus, în funcţie de lungimea unghiilor şi activitatea cotidiană, creşte riscul ruperii.
4. Dau dependenţă!
Poate cel mai mare dezavantaj este faptul că pot da dependenţă! Sunt extrem de practice, unghiile arată permanent impecabile şi nu se mai rup.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *