Internațional

Uniunea Europeană a deblocat un ajutor de 252,5 milioane de euro pentru palestinieni

”Uniunea Europeană și-a reînnoit angajamentul față de palestinieni. Cu acest ajutor, UE sprijină în fiecare zi palestinienii în domeniile educației și sănătății, protejînd familiile cele mai sărace și asigurîndu-le refugiaților palestinieni acces la serviciile de bază. Sînt progrese concrete ce vizează ameliorarea vieții palestinienilor, dar nu este suficient: instituțiile palestiniene trebuie să fie mai democratice, mai fiabile și mai transparente”, a declarat șefa diplomației europene, Federica Mogherini.

Două treimi din acest ajutor, respectiv 170,5 milioane de euro, vor fi alocate direct Autorității Palestiniene, prin programul PEGASE. Principal instrument de sprijin economic european pentru palestinieni, acest program vizează mai ales susținerea serviciilor publice în crearea unui viitor stat palestinian și furnizează ajutor familiilor care trăiesc în condiții de sărăcie extremă.

Celelalte 82,5 milioane de euro constau într-o contribuție la bugetul Agenției ONU pentru refugiații palestinieni din Orientul Mijlociu (UNRWA), a precizat Comisia Europeană.

Un al doilea pachet al ajutorului UE pentru palestinieni va fi anunțat ulterior în cursul acestui an, a indicat executivul comunitar, fără a preciza suma în cauză.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *