Uniunea Europeană cumpără mașini pentru poliția din RM de la firma unui socialist anti-român și anti-european

publicat în Sport pe 12 Iunie 2021, 05:54

 Poliția Republicii Moldova a recepționat 30 de automobile noi de model Dacia Duster. Acestea sunt destinate consolidării capacităților de investigații din cadrul unităților teritoriale, precum și alte bunuri necesare pentru gestionarea mai eficientă a situației pandemice, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP), transmite Mold-street.com.

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al Ministerului Afacerilor Interne privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către Uniunea Europeană.

Automobile pe banii UE

”Noile achiziții vin să fortifice una dintre componentele de bază ale activității polițienești, cea de investigare a infracțiunilor, contribuind astfel la sporirea calității serviciilor prestate pentru cetățeni și creșterea încrederii societății față de Poliție”, susține șeful IGP, Sergiu Paiu.

Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 11,6 milioane de lei, dintre care 10,95 milioane de lei destinate automobilelor. Licitația organizată de poliție a fost câștigată de compania DAAC Autosport SRL, care a fost singurul participant.

Compania, cu o cifră de afaceri de circa un miliard de lei în 2019, face parte din grupului DAAC Hermes, care concentrează circa 50 de companii din Republica Moldova (de la comerțul cu automobile și tehnică agricolă, la fabrici avicole și uzine constructoare de mașini, până la silozuri de cereale, servicii IT, imobiliare și surse de informare în masă).

Acesta este controlat de milionarul Vasile Chirtoca, președintele holdingului DAAC Hermes, ales în 2019 în Consiliul Municipal Chișinău, unde a candidat pe locul 2 în lista Partidului Socialiștilor.

Unul dintre cei mai bogați moldoveni a ajuns consilier municipal

Aceeași companie a mai câștigat în acest an alte câteva licitații organizate de poliție pentru livrarea de unități de transport, valoarea totală a contractelor depășind 41 de milioane lei (fără TVA). Anul trecut, aceeași companie a livrat poliției un lot de 52 de autospeciale operaționale de teren, pentru echipele de reacționare rapidă din toate raioanele țării.

Chirtoca a fost candidat din partea P. Comuniștilor pentru funcția de Primar General. Acesta sponsorizeaza una dintre cele mai românofobe publicații online din R. Moldova (noi.md).