Ultima oră

Uniunea Europeană promite ajutor financiar pentru RM după investirea guvernului

‘UE ar trebui să susțină orice guvern care este gata să întreprindă reformele necesare’, a declarat comisarul Hahn, în cadrul unei dezbateri în Parlamentul European pe tema implementării Acordurilor de Asociere semnate de UE cu Republica Moldova, Ucraina și Georgia.

În acest context, oficialul european a deplâns faptul că autoritățile moldovene ‘nu au implementat o serie de reforme importante’. Totodată, el a evocat situația politică ‘extrem de instabilă de la Chișinău’, care, în opinia sa, ‘este un obstacol în calea implementarii eficiente a Acordului de Asociere’.

Corespondetul Europei Libere la Strasbourg relatează că și europarlamentarul german Elmar Brok, șef al Comisiei de Afaceri Externe în cadrul Parlamentului European, și-a declarat sprijinul pentru noul guvern de la Chișinău: ‘Sunt fericit că în Moldova a fost ales în parlament un nou premier. Sper să poată guverna țara în următorii trei ani’.

Învestirea noului guvern al premierului democrat Pavel Filip a fost marcată de proteste masive miercuri seara lângă sediul parlamentului din Chișinău, organizate de Platforma Civică ‘Demnitate și Adevăr’, Partidul Socialiștilor și Partidul Nostru, al primarului de Bălți, Renato Usatîi. Manifestanții au încercat să ia cu asalt sediul legislativului, dar în cele din urmă au fost respinși de către forțele de ordine.

Circa 13 persoane au fost rănite în cursul ciocnirilor dintre protestatari și forțele de ordine — cinci manifestanți și opt polițiști. A fost grav agresat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a fost lovit cu pumnii și i-a fost spart capul. A ieșit cu capul însângerat din mulțime, potrivit imaginilor video, și Chiril Moțpan, lider al Platformei ‘Demnitate și Adevăr’.
 
Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *