Astăzi 18 Februarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 13:04
Abonamente

Actualitate 25 Septembrie 2017, ora 18:28

Uniunea Muzicienilor din Moldova are un nou preşedinte

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Directorul general al Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”, Svetlana Bivol, este noul preşedinte al Uniunii Muzicienilor din Moldova (UMM). Ea a fost aleasă în această funcţie la cel de-al VII-lea Congres al organizaţiei, care a avut loc astăzi la Chişinău, informează MOLDPRES.

La funcţia de preşedinte al Uniunii au fost propuse trei candidaturi: Svetlana Bivol, Maria Iliuţ şi Leonid Gorceac. Cu o majoritate de voturi, exprimate în mod deschis, în funcţia de preşedinte al UMM a fost aleasă Svetlana Bivol.

În alocuţiunea sa, noul preşedinte al UMM a menţionat că va depune toate eforturile ca organizaţia să devină una funcţională şi viabilă.Solicitat de MOLDPRES, fostul preşedinte al UMM, Aurelian Dănilă, care a refuzat să candideze pentru un nou mandat, a afirmat că Svetlana Bivol este cea mai bună candidatură pentru această funcţie. „Ea conduce Filarmonica Naţională, are în subordine câteva orchestre şi beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării”.

Şi cântăreţul Nicolae Paliţ a subliniat că Svetlana Bivol este omul potrivit la locul potrivit, care va deschide ușile Uniunii pentru tineri, va organiza festivaluri, concerte de caritate şi va apăra drepturile membrilor organizaţiei.

În raportul său de activitate, fostul preşedinte al UMM, Aurelian Dănilă, şi-a exprimat regretul că, din păcate, în timpul mandatului său, nu a reuşit să obţină ca o stradă din Chişinău să poarte numele Primadonei Operei Naţionale, Maria Bieşu, cea care a condus organizaţia timp de 25 de ani.

Uniunea Muzicienilor din Moldova a fost înfiinţată în anul 1974. În prezent ea întruneşte circa 400 de membri, care activează în cadrul a zece secţii: interpreţi de muzică uşoară, interpreţi de muzică populară, coregrafi, pedagogi muzicieni, meşteri de instrumente muzicale, dirijori de cor, de orchestră etc.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md