Universitățile oferă gratis computere și burse de mii de lei doar ca să atragă studenți

publicat în Eveniment pe 10 Iulie 2017, 13:35

Universitatea de Stat din Moldova (USM) oferă Burse de Excelenţă de la 1 500 de lei până la trei mii de lei pe lună, dar și cazare gratuită, pentru viitorii studenți la facultățile de Matematică, Fizică, Informatică, Chimie şi Biologie. Universitatea de Stat Tiraspol le oferă studenților înscriși la anul I la specialitatea Fiizică și Informatică vor primi gratis pentru toată durata studiilor de licență și masterat un laptop personal.

USM propune absolvenților de liceu și colegiu și care vor să studieze la respectiva universitate următoarele burse:

Bursa în valoare de 1500 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la Olimpiadele Republicane.
Bursa în valoare de 2000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la competiţii internaţionale prestigioase.
Bursa în valoare de 3000 lei/lună şi cazare gratuită în cămin pentru candidaţii cu rezultate remarcabile la Olimpiade internaţionale.

Locurile gratuite în căminele USM se vor oferi la solicitarea bursierului respectiv.

Totodată, Universitatea de Stat din Moldova oferă locuri bugetare USM, susţinute din mijloacele proprii ale Universităţii pentru candidaţii la studii de licenţă la specialităţile: din domeniile Matematică, Fizică, Informatică, Chimie şi Biologie cu media de concurs nu mai mică de 8,00; din domeniile ştiinţe sociale şi umaniste cu media de concurs nu mai mică de 9,00.

Candidaţii care au aplicat la studii la USM prin platforma e-Admitere vor fi scutiţi de taxa de înscriere. 

Timpul.md