Culinar.md

Untul de zi cu zi

 Untul din smantana fermentata este obtinut din smantana fermentata si imbogatit cu bacterii din lapte. In timpul depozitarii capata o aroma specifica, astfel incat, de multe ori, confera anumitor
feluri de mancare, nota finala.
Untul din smantana dulce. Baza acestui sortiment de unt este smantana dulce, neacrita. Este ideal pentru paine, pentru calitul legumelor si coacerea prajiturilor, dar si pentru a lega sosurile fine.
Untul usor acrisor. Este o combinatie a celor doua sortimente mentionate mai sus: in timpul prelucrarii, untului din smantana dulce i se adauga bacterii din lapte, astfel incat se obtine o adevarata minunatie de unt. Este ideal pentru sufleuri, cu marmelada sau, pur si simplu,
pe paine.
In categoriea untului slab intra toate sortimentele cu un procent redus de grasime. Untul cu un continut redus de grasime are 60% -62% grasime, dar exista si unt cu grasime 39% – 41%. Acesta din urma nu este recomandat pentru gatit, intrucat apa continuta va sari din vasul de pe foc.
Untul cu iaurt este o varianta usoara din unt si iaurt se incinge usor, se intinde bine pe paine si este foarte potrivit pentru gatit.
Untul cu ierburi aromate – poate fi preparat foarte usor si in casa
Lasati untul la temperatura camerei. Adaugati dupa preferinta nuci macinate, ghimbir tocat, coaja de portocala, piper, apoi framantati-l. Formati un rulou, puneti-l in formele pentru gheata sau in forme de minibriose si lasati-l la frigider. Il puteti folosi pentru fripturi, peste sau pui le va da o aroma deosebita.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *