Actualitate

Unui tânăr de 15 ani din România i-a fost realizat transplant de inimă de la un donator care avea doar 14 ani

Părinții au conștientizat că pot salva alte vieți și și-au dat acordul pentru donare și prelevare. Astfel, tânărului i-au fost prelevate corneea, inima, ficatul și plămânii.

Inima a fost transportată cu elicopterul la Târgu-Mureș, unde a fost transplantată unui tânăr de 15 ani, din județul Caraș-Severin care suferea de mic de insuficiență cardiacă. Adolescentul se afla pe lista de așteptare de mai bine de un an.

„Din păcate, donatorii la această grupă de vârstă sunt foarte rari. Aş vrea să subliniez o apreciere a gestului nobil al familiei aparţinătoare care a fost de acord să doneze şi prin acest gest să salveze alţi trei, patru sau cinci copii", spune şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul institutului, profesor doctor Horaţiu Suciu, citat de DC News.

Tot ieri ficatul donat a fost transplantat unei adolescente de 18 ani. Și ea se zbătea pe patul de spital între viață și moarte, după ce a consumat ciuperci otrăvitoare.

Potrivit mass-mediei, plămânii au fost transportați la Viena, prin intermediul Eurotraplant, cu ajutorul cărora medicii vor mai salva o viață.

Tânărul de 15 ani este primul care a primit o inimă nouă, după o pauză de 7 ani.

Medicii sunt fericiți că au putut salva viețile unor copii, pe care îl descriu ca pe un sentiment aparte. Datorită acestui caz, ei speră că viața va triumfa asupra morții, întrucât mai multe familii până la aceasta au refuzat categoric prelevarea, deși zeci de copii așteaptă cu disperare un transplant ca să poată supraviețui.  

Sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *