Politică

Unul din consilierii lui Timofti face lobby pentru fostul său patron?

Este vorba de un proces judiciar cu o companie care deţine mai multe magazine de tip duty free, după ce Curtea Supremă de Justiţie a decis că contractul dintre aceasta şi Aeroportul Internaţional Chişinău este ilegal, la fel ca și alte contracte de arendare a spaţiului la mai multe posturi vamale. ”Păduraru în acea perioadă, până a fi numit secretar general al Aparatului preşedintelui ţării, reprezenta interesele omului de afaceri respectiv”, se menţionează în articol.

Autorul mai accentuează că pentru a participa în acest proces judiciar, guvernul a alocat aproximativ un milion de dolari pentru a angaja o companie de avocaţi şi una de audit.

Autorul pune la îndoială buna credinţă a lui Ion Păduraru, atunci când a acceptat funcţia sa actuală, renunţând la afaceri, şi face aluzie la faptul că acesta îşi foloseşte funcţia pentru a face lobby. ”Dacă în ţara noastră funcţionarii de toate nivelurile, inclusiv secretarul general al Aparatului preşedintelui, şi-ar îndeplini adecvat şi profesionist obligaţiunile ce le revin, fără a face lobby intereselor cuiva, atât în trecut, cât şi în prezent, atunci am trăi într-o ţară care nu ar mai fi printre primele după numărul de migranţi şi a cazurilor pierdute la CEDO”, consideră autorul.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *