Eveniment

Update: Tragedie la Ungheni. Încă o victimă a accidentului a decedat la spital, 12 persoane au murit

Încă o victimă a accidentului a murit aseară, 14 august, la spital. Femeia, în vârstă de 57 de ani, era internată în stare gravă în secţia reanimare, anunță Agenția Info-Prim Neo

Update 10 August: Încă o victimă a accidentului de ieri, 9 august, de la Ungheni a murit astăzi la spital. Este vorba de o femeie care era internată în secţia de reanimare, a declarat pentru Info-Prim Neo directorul Spitalului raional Ungheni, Lidia Crăciun.

În prezent în secţia de reanimare mai rămân internate 6 persoane. "Au fost zece pacienţi în secţia de reanimare. Trei i-am transferat ieri la Chişinău şi o femeie a decedat", a menţionat Lidia Crăciun.

Grupul de lucru interministerial instituit ieri prin dispoziţia Prim-ministrului Vlad Filat informează despre noi acţiuni privind ajutorarea familiilor victimelor accidentului rutier, care a avut loc în dimineaţa zilei de ieri în raionul Ungheni.

Astfel, ministerul Sănătăţii a îndreptat un grup de medici profesionişti, inclusiv reprezentanţi ai catedrelor Universităţii de medicină şi Farmacie "N.Testemiţanu" la spitalul din Ungheni, pentru a acorda suportul necesar persoanelor care au avut de suferit în urma accidentului.

În total, la momentul de faţă, sînt spitalizaţi 39 de bolnavi, inclusiv 11 copii şi 28 maturi. Ieri, au fost operaţi 4 pacienţi, iar noaptea trecută – încă 4 pacienţi de către brigăzile de medici din Chişinău. Totodată, 3 copii au fost transferaţi în Chişinău şi sînt internaţi la IMSP Institutul de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului. În continuare în secţia de reanimare a spitalului din Ungheni sînt spitalizaţi 7 bolnavi, dintre care 2 sînt în stare gravă. Cu un automobil special la Spitalul din Ungheni a fost transportată cantitatea necesară de componente sanguine de la Centrul Republican de Transfuziologie. În total, în urma accidentului care a avut loc în dimineaţa zilei de ieri în raionul Ungheni au decedat 11 persoane, ultima – astăzi, în jurul orei 11.

După terminarea tratamentului, persoanele care au avut de suferit în urma accidentului vor primi cursuri de reabilitare medicală la CREPOR.

Grupul de lucru interministerial mai informează că ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei efectuează cartografierea familiilor care au avut de suferit în urma accidentului pentru a veni ulterior cu ajutoare concrete în dependenţă de necesitatea fiecărei familii.

De asemenea, în dimineaţa zilei de astăzi a avut loc şedinţa Fondului teritorial Ungheni de susţinere socială a populaţiei, unde a fost luată decizia de a suplimenta ajutorul pentru familiile celor decedaţi în accident cu încă 5 mii lei. Astfel, fiecare familie va primi ajutoare în sumă de 10 mii lei pentru organizarea funeraliilor.

În urma accidentului și-au pierdut viața 10 persoane, printre care şi primarului comunei, Ion Mardari, și soția acestuia. Fiica lor se află în stare gravă. Alte 25 de persoane au ajuns la Spitalul de Urgență din Ungheni. 


Ion Mardari, primarul comunei Morenii Noi. Sursa foto: Expresul.md

(UPDATE) Șoferul autocarului este originar din satul Morenii Noi. Potrivit angajaților de la primăria comunei, accidentul s-a produs „chiar în mijlocul satului”. Primarul era în concediu când venea cu familia de la Ungheni.

Potrivit unui comunicat al Poliției Rutiere, accidentul s-a produs în această dimineață, aproximativ la ora 7:50, în apropierea localității Morenii Noi (Ungheni). Potrivit informațiilor preliminare, autocarul de marca Mercedes-Benz, care circula pe ruta Morenii Noi – Ungheni, nu a virat la timp în curbă și a continuat deplasarea înainte, ieșind de pe traseu și derapând într-o prăpastie. Mai mulți pasageri ai autocarului au fost spitalizați.

Primele examinări ale locului accidentului demonstrează că pe carosabil nu există urme lăsate de pneuri în urma frânării. Astfel, ipotezele principale, care ar sta la baza acestui accident grav sunt, fie că frânele unității de transport au cedat, fie că șoferul autocarului nu a fost atent.

Organele de anchetă, în colaborare cu Poliția Rutieră investighează cazul, pentru a stabili cauzele exacte ale accidentului și cine se face vinovat de producerea acestuia.

Sursa: Expresul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *