Internațional

Uraganul Irma a crescut iar în intensitate, ajungând la categoria 5. Urgia a lovit Cuba

Uraganul Irma lovește acum Cuba, după ce a devastat mai multe insule din Caraibe. Irma a atins Arhipelagul cubanez Camaguey, aflat pe coasta de nord-est a țării. Ochiul ciclonului se afla la acea oră la 190 de kilometri de orașul cubanez Caibarien și la aproximativ 480 de kilometri sud-est de Miami, în Florida (SUA), potrivit Centrului American Național al Uraganelor (NHC).

În mai multe zone, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, iar comunicațiile între zonele izolate sunt tot mai dificile, notează BBC. Cubanezii speră că Irma va atinge ușor țara, înainte să se îndrepte către statul american Florida. Chiar și așa, însă, ar putea aduce inundații devastatoare.

În țara vecină, americanii au primit ordin de evacuare din mai multe orașe ale statului Florida. Mai precis, 5,6 milioane de oameni, care reprezintă 25% din populația statului american, au fost îndemnați să plece din calea furtunii uriașe.

Orașul Miami se află și el pe traiectoria uraganului Irma, iar oamenii și-au exprimat îngrijorarea în special în legătură cu macaralele care sunt ridicate și care ar putea să avarieze mai multe clădiri, dacă vor fi doborâte.

Uraganul Irma a luat viața a cel puțin 20 de oameni în Caraibe, unde mai multe insule au fost complet devastate. ONU a estimat că până la 37 de milioane de persoane ar putea fi afectate de uraganul Irma pe traiectoria sa către Florida.

Ce zone au fost devastate de uraganul Irma:

Barbuda: micuța insulă este acum „abia locuibilă”, după ce uraganul Irma a avariat aproape 95% dintre clădiri. Premierul insulei a estimat că procesul de reconstrucție va costa aproximativ 100 de milioane de dolari

St. Martin: insula a fost și ea devastată de uraganul Irma. Autoritățile au confirmat decesul a cinci oameni

Insulele Virgine americane: Cel puțin patru oameni și-au pierdut viața în acest teritoriu, iar clădirile au fost grav avariate

Insulele Virgine britanice: a fost declarată stare de urgență și sunt așteptate mai multe decese, pe măsură ce echipele de salvare intervin

Anguilla: un locuitor al insulei a afirmat că totul arată de parcă a fost lovit de o bombă atomică. O persoană a murit

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *