Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

Actualitate 20 Septembrie 2017, ora 14:05

Urmau să ajungă în piețele din țară: Haine și încălțăminte de aproape jumătate de milion de lei

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Trei agenți economici, proprietari ai mai multor unități comerciale din orașele Cahul, Comrat și Briceni, sunt documentați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru comercializarea articolelor vestimentare și de încălțăminte, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile, estimate cumulativ la circa 500 mii lei, au fost reținute în rezultatul unor misiuni de control efectuate de către inspectorii Echipelor Mobile și ofițerii de investigații speciale ai Vămii la unitățile comerciale și depozitele din proprietatea antreprenorilor documentați, despre care era deținută informația că desfășoară activități comerciale ilicite.

Potrivit datelor operative din gestiune, s-a stabilit că agenții economici în cauză nu au efectuat careva tranzacții comerciale externe privind procurarea și importul respectivelor mărfuri, fapt ce confirmă caracterul ilicit al operațiunilor economice desfășurate.Astfel, în rezultatul controalelor desfășurate, angajații vamali au ridicat în total 401 piese vestimentare și 355 de articole de încălțăminte, în asortiment, majoritatea având marcajele unor branduri renumite.

Mărfurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor și adoptarea unei decizii prevăzute de norma legală, iar persoanele documentate riscă sancțiuni pentru trafic ilicit de bunuri și încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul