Ultima oră

Urmează să fie urgentată lansarea serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112

Șeful Guvernului a dat indicații ca miniştrii Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, al Sănătăţii şi al Afacerilor Interne să elaboreze, în cel mai scurt timp, şi să prezinte pentru aprobare Executivului hotărârile pentru funcționarea serviciului 112.

Filip a menţionat că deja s-au făcut paşi importanţi în ceea ce priveşte instituirea sistemului unic de apel 112, care ar rezolva problemele de acces la serviciile de asistență medicală de urgență şi a situațiilor de urgență.

În context, premierul a dispus examinarea cu maximă responsabilitate şi profesionalism a cazurilor de incendiu din satul Trinca, raionul Edineț și de intoxicare cu CO2 a familiei Baștovoi.

Pavel Filip:„Aceste situaţii, dar şi altele, ne arată că trebuie să lucrăm atât la pa‎rtea de prevenire, cât şi la perfecţionarea metodelor de comunicare instituţională pentru intervenţiile în situaţii de urgenţă. Sunt sigur că, dacă era funcțional serviciul naţional pentru apeluri de urgenţă 112, cel puţin una din aceste tragedii putea fi evitată.

mednews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *