Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente
 
 
 

Frumusețe 7 Martie 2017, ora 07:55

Urzica te poate ajută să ai un par frumos şi sănătos

Marime Font

Dacă îţi cade părul sau mătreaţă îţi da bătăi de cap, atunci poţi rezolva aceste probleme cu ajutorul urzicilor. Primăvară este perioada perfectă în care te poţi folosi de beneficiile pe care urzică le aduce asupra părului. În plus, trebuie să ştii că beneficiile urzicilor nu se resimt numai la nivelul părului, ci la nivelul întregului corp. Te ajută să tratezi anumite prbleme de sănătate precum astmul, răcelile, anemia, infecţiile renale. Te ajută să îţi detoxifici organismul şi să îţi cureţi sângele. Află cum te poate ajută să ai un par frumos şi sănătos. De asemenea, trebuie menţionat faptul că atât femeile, cât şi bărbaţii pot folosi plantă. 

Foloseşte urzică pentru a avea un par frumos şi sănătos
Dacă îţi cade părul, atunci ai putea încerca să foloseşti urzică pentru a scapă de această problema supărătoare. Are un efect tonic şi ajută părul să crească mai repede. Şi, dacă ai probleme cu mătreaţă, ai putea, de asemenea, să foloseşti urzică în acest sens. Dacă îţi doreşti să ai un par strălucitor şi sănătos, atunci această plantă îţi poate veni în ajutor.

Pentru a beneficia de efectele pozitive ale urzicilor asupra părului, ai putea să incluzi în alimentaţia ta această plantă. Fie în mâncăruri, fie sub formă de ceai. Acesta poate fi băut sau aplicat pe par. Indiferent de tipul părului tău, ai putea folosi urzică. Desigur, trebuie menţionat faptul că în unele cazuri ar putea să apară afecte adverse precum iritatiile. Aşa că, dacă ştii că ai o anumită sensibilitate, cel mai bine ar fi să eviţi această plantă.Pentru a obţine ceaiul de urzică folosit pentru par, vei lasă timp de 15 minute la infuzat o ceaşcă de urzică proaspătă, mărunţită, într-un litru de apă clocotită. Poţi folosi acest ceai pentru a-ţi clăti părul de fiecare dată când îl speli. Astfel vei beneficia de efectele ale plantei asupra podoabei tale capilare. Vei avea un par fumos, sănătos, şi nu îţi va mai pică.


Trebuie reţinut faptul că urzicle pot avea efecte adevrse, aşa cum am menţionat anterior. Pot provoca disconfort gastric sau iritaţii. Aşa că, dacă ştii că ai astfel de probleme, atunci evita să foloseşti urzicile pentru tratamente sau pentru a prepară diverse mâncăruri. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md