Actualitate

USA Today: Rusia este noul „imperiu al răului”

Într-un editorial intitulat „Rusia a devenit din nou imperiul răului“, ziarul USA Today a reamintit că, în 1983, președintele american Ronald Reagan a spus ca Uniunea Sovietică este un „imperiu al răului“ și a avertizat despre consolidarea amenințării globale reprezentate de Uniunea Sovietică, precum și de necesitatea unei confruntări cu această amenințare. ”Din pacate, „istoria se repetă”, constata publicatia. Astăzi, Rusia este o variantă palidă a regimului comunist, care în cele din urmă s-a dezintegrat în 1991”.

Cu toate acestea, președintele rus Vladimir Putin, care nu-și ascunde iritarea față de colapsul URSS, încearcă să refacă o parte din gloria sa. Strategia lui Putin de a face Rusia din nou mareața este astazi o sursă de haos internațional. Ca dovadă, jurnalistii indica invazia de catre Rusia a Georgiei vecine în 2008 și a Ucrainei în 2014, anexarea ilegală a Crimeei, operațiunea militară rusă în Siria, unde a întărit poziția regimului lui Bashar al-Assad și a comis crime.

USA Today a reamintit cititorilor că CIA, FBI și NSA au ajuns la concluzia că Putin a dat ordinul de a efectua atacuri cibernetice și propagandă „pentru a influența alegerile prezidențiale din SUA în 2016 și subminează încrederea în procesul democratic american“.

„Alte acțiuni agresive ale Rusiei includ vânzarea de arme talibanilor în Afganistan și livrarile de petrol pentru Coreea de Nord”, a spus ziarul.

USA Today reamintește că Reagan a îndemnat cetatenii săi în 1983 „…sa evite tentația de a ignora faptele istoriei și impulsurile agresive ale unui imperiu răului“.

„După 35 de ani, aceste cuvinte merită din nou atenție”, – ajunge la concluzie publicația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *