Actualitate

V-ati declarat locul nou de sedere?

In conformitate cu art. 39 alin (2) din Codul Electoral al R. Moldova, cetatenii cu drept de vot care, dupa ultima participare la alegeri, si-au schimbat locul de sedere, sunt in drept, cel tarziu cu 32 de zile inainte de data alegerilor (pana la 26 iunie 2009, inclusiv, in cazul alegerilor anticipate), sa-si declare locul nou de sedere la organul administratiei publice locale, pentru a putea fi inscrise in lista de alegatori in sectia de votare corespunzator locului sederii.

Declaratia privind locul de sedere in aria municipiului Chisinau poate fi depusa la preturile de sector si primariile oraselor, satelor (comunelor) din componenta municipiului Chisinau pana la data de 26 iunie 2009, inclusiv. In legatura cu aceasta, pe parcursul saptamanii curente preturile de sector vor avea un program extins de lucru.

Acelasi lucru il pot face si studentii care au viza de resedinta temporara in camin. Pentru a vota in alta sectie de votare, inclusiv la domiciliul permanent, ei pot depune o declaratie, la fel pana la 26 iunie inclusiv, la organul Administratiei publice locale din localitatea in care doresc sa voteze. In caz ca studentii nu reusesc sa-si declare locul nou de sedere, ei pot sa se adreseze la biroul electoral al sectiei de votare in raza careia au resedinta actuala si sa-si ia un certificat pentru drept de vot, care le va permite sa voteze in oricare alta sectie de votare. Aceasta procedura va fi valabila in perioada 14-28 iulie curent.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *