Fotbal

Va fi Campionatul Mondial un succes?

"Ne asteptam la mai multa lume", a spus Gillian Saunders de la Grant Thornton. "Cred ca a fost o distributie precara a biletelor in Africa."
Fima de consultanta estimeaza ca numarul de vizitatori ce va merge in Africa de Sud va ajunge la 373.000, in scadere de la 483.000.

Reducerea cheltuielilor, rata mare a criminalitatii din Africa de Sud si, mai nou, norul de cenusa vulcanica ce a dat peste cap traficul aerian din intreaga Europa, sunt principalele motive care vor subtia numarul turistilor care vor urmari de la fata locului meciurile de la CM.

Rich Mkhondo, purtator de cuvant al comitetului care se ocupa de organizarea evenimentului, a declarat insa ca oficialii sunt multumiti de numarul de bilete vandute. Dintr-un total de 2,9 milioane de bilete, pana in prezent s-au vandut 2,3 milioane.

In ciuda numarului mai redus de turisti, firma de consultanta se asteapta in continuare ca organizarea evenimentului sa aiba un impact pozitiv asupra economiei Africii de Sud. Daca exista un numar mai mare de bilete disponibile, turistii sunt asteptati sa stea si sa cheltuie mai mult. Drept urmare, suma medie cheltuita de turisti ar putea fi cu 36% mai mare decat estimarile initiale.

Si cheltuielile guvernamentale facute inaintea evenimentului au ajutat economia sa creasca. Per ansamblu, organizarea CM va aduce un plus de 0,5% cresterii economice.

Sursa: zf

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *