Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Bună Dimineața 26 Aprilie 2017, ora 07:43

Marime Font

Vă rog frumos, încetați să ne prostiți în halul ăsta!

În ultimele săptămâni am impresia că au fost mai multe rețineri pentru abuz de putere și acte de corupție decât a avut Republica Moldova de la independență încoace. Observ o groază de lume care jubilează, că vezi Doamne s-au apucat oamenii legii să-i pună la dubă pe cei care au băgat mâinile în caznaua statului. Dar cum pe palma asta de pământ nimic nu e întâmplător, acesta este doar praf în ochi pentru cetățenii care nu vor nimic altceva decât sânge de politician și o nouă posibilitate să spele rufele cuiva în public - nu contează dacă este sau nu vinovat.  

 
 
 

Presa controlată politic. Mass-media de la noi, cu unele excepții, este o copie nereușită a celei din țări dezvoltate precum Marea Britanie, Franța sau SUA. Majoritatea cetățenilor din mediul rural privesc toată ziua Publika, Prime, Canal 2 sau Canal 3 și își iau doza de manipulare sau mai nou „beneficiază” de spălăre de creier la nivel înalt. Problema e că practic numai aceste posturi ajung în multe case pentru că au acoperire națională și întâmplător sau nu, aparțin, deja oficial, unui singur om sau partid – Vladimir Plahotniuc, respectiv Partidul Democrat. Diferiți analiști politici și economici cântă în cor, în platourile lor, că viața e tot mai frumoasă și că actuala guvernare trage din greu ca să asigure bunăstarea populației. Of, încetați! Asta se vede pe ecran, în realitate migrația înflorește, iar sărăcia cucerește noi teritorii.

Justiție selectivă.
Dacă tot despre ei veni vorba, membrii PD care figurează în dosare penale, inclusiv pentru omor, sunt la libertate și fac în continuare afaceri / politică. În schimb, după gratii ajung medici care iau mită de 10 mii de lei sau profesori care au acceptat 2-3 mii de lei în schimbul unor favoruri. Evident, aceștia tot trebuie pedepsiți și corupția trebuie stârpită, dar când cineva ia sau dă mită de milioane ai noștri se fac că plouă. Cel puțin asemnea impresie creează lupta asta etapizată și orchestrată... 

Teatrul absurdului.
Întâmplător sau nu, dar perchezițiile la ministere sau la primăria Capitalei din ultima perioadă amintesc mai mult de niște mesaje subtile transmise Partidului Liberal sau transfugilor de la PLDM, decât de o luptă cu fenomenul corupției la nivel înalt. Apare întrebarea: de ce anume acum?! Foarte straniu că această activizare s-a produs exact atunci când așa zisul „coordonator” a declarat că activizarea respectivă va avea loc. Mascați, cătușe, interogatoriu și show-ul este complet. Deja acest scenariu plictisește. Chiar și cei reținuți se amuză în fața camerelor video - știu, probail, că e spectacol ieftin pentru presă. Acțiunile de felul ăsta au loc atunci când negocierile în coaliția de guvernare sunt contradictorii. Când oamenii legii devin parte a acestui joc murdar, e jalnic de vizibil.

Dragi autorități
, la început chiar a fost frumos, pe alocuri spectaculos, unii chiar au crezut că justiția s-a apucat de treabă și a început să funcționeze, dar vă rog mult, încetați să ne prostiți în halul ăsta - deja nu e amuzant și nici credibil. 

O să închei cu un citat de-al lui Abraham Lincoln: „poți să prostești unii oameni tot timpul și toți oamenii un timp, dar nu poți să prostești toți oamenii tot timpul.”

Un articol de: Dorin Galben Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul