Actualitate

Vadim Brînzan nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături

Într-o conferinţă de presă la IPN, acesta a mulţumit celor care au semnat în susţinerea sa şi a spus că, în pofida faptului că nu a reuşit să colecteze numărul necesar de semnături, a decis să se implice în viaţa politică din Republica Moldova. Primul pas pe care îl va face în acest sens este consolidarea unei echipe.

„Suntem în procesul de formare a unei echipe din oameni coerenţi, care vor să revină acasă, să lucreze spre binele ţării. În multe raioane am avut o susţinere majoră, iar acest exerciţiu a arătat că oamenii au nevoie de un sistem de alternativă, bazat nu pe valori şi principii declarate de unii demnitari şi unii candidaţi de buzunar, dar de oameni care ştiu exact ce se întâmplă şi vor să facă un bine pentru ţară. Este nevoie de oameni noi, feţe noi, care vor oferi o alternativă”, a declarat Vadim Brînzan.

Acesta a adăugat că în urma discuţiilor cu cetăţenii în procesul de colectate a semnăturilor a văzut problemele cu care se confruntă aceştia şi a decis elaborarea unei strategii de dezvoltare, care va presupune construcţia unui stat în care instituţiile lucrează pentru om şi nu omul pentru instituţii, un stat unde fluxul de capital, dar şi mass-media nu este monopolizată.

Vadim Brînzan a făcut apel către toţi cetăţenii interesaţi să se alăture echipei sale şi a dat asigurări că se va implica activ în viaţa politică şi socială din Moldova şi va crea un sistem de principii şi valori cu adevărat democratice, din oameni care sunt cu adevărat independenţi.

Referindu-se la legislaţia electorală, Vadim Brînzan a menţionat că atât partidele politice, cât şi candidaţii independenţi care nu sunt „de buzunar”, adică nu sunt susţinute de guvernare, practic nu au şanse să strângă într-un timp atât de scurt între 15 mii şi 25 de mii de semnături unice pentru înregistrarea în cursa electorală. Cu atât mai mult că partidele politice şi candidaţii independenţi au fost puşi pe picior egal, deşi au resurse diferite.

„În afară de aceasta, am determinat că aproximativ 1,4 milioane de cetăţeni ai Republicii Moldova au fost excluşi din procesul de susţinere a candidaţilor şi mă refer la cei din diasporă, care nu pot să ne susţină. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu cetăţenii din stânga Nistrului şi cu cele câteva sute de mii de cetăţeni care nu au viză de reşedinţă. Deci, în total, 1,4 milioane din cetăţenii Republicii Moldova au fost excluşi din acest proces preelectoral de susţinere a candidaţilor”, a declarat Vadim Brînzan.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *