Ultima oră

Vadimir Grosu: În câţiva ani sistemul de drept din Moldova ar putea funcţiona ca cel din România

Potrivit lui Grosu, deja au apărut şi primele rezultate în combaterea corupţiei în organele de drept. „Mai mulţi judecători au demisionat, unii au fost condamnaţi, alţii sunt cercetaţi penal. Acestea sunt rezultatele reformelor care au demarat nu demult. Situaţia de la noi aminteşte de situaţia care era în România cu patru ani în urmă. Nimeni nu credea atunci că România în scurt timp va obţine aşa succese în lupta cu corupţia. Cred că dacă vom continua reformele pornite, în scurt timp vom repeta şi noi succesele României”, a opinat ministrul justiţiei.

Vladimir Grosu a trasat trei direcţii prioritare pentru activitatea imediată în cea ce ţine implementarea reformelor în sistemul justiţiei. „În primul rând, este vorba de reformarea cât mai repede a procuraturii. Acest lucru ni-l cer şi partenerii străini. În al doilea rând, este vorba de activitatea Centrului Naţional de Integritate. Este necesar de modificat mecanismul de activitate al acestei structuri. Iar în al treilea rând, este vorba de măsurile pe care le vom lua pentru a asigura primele două poziţii”, a spus ministrul.

Vladimir Grosu consideră că cifra de 23 la sută a cetăţenilor care cred în sistemul judiciar moldovenesc, potrivit unui sondaj, „este foarte mică” şi consideră că cel puţin 50 la sută din cetăţeni trebuie să aibă încredere în justiţie pentru a se considera că lucrurile decurg normal.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *