Cultură

Valentin Crudu este omul de care avem nevoie

Asa cred circa 30 de angajati ai unor institutii de invatamant din Chisinau

In ultimele saptamani TIMPUL a publicat cateva materiale in care s-a referit la posibilitatea revenirii, in functia de viceministru la Educatie, a dlui Valentin Crudu. Astazi publicam, cu titlul de drept la replica, un fragment dintr-o scrisoare in care se exprima un alt punct de vedere vizavi de respectivul functionar.

„Am citit cu adanca tristete articolul publicat in TIMPUL din 28 septembrie, in care este pusa sub semnul intrebarii „integritatea morala si profesionala” a dlui Valentin Crudu, recent angajat in structura de conducere a Ministerului Educatiei din noul guvern de factura democratica. Am ramas indignati de accentele dure pe care le puneti in acest articol la adresa dlui Crudu, binecunoscut in mediul scolar ca un manager talentat, cu viziuni democratice, tolerant in relatiile cu colectivele de profesori, preocupat permanent de crearea unui climat de colaborare si cooperare cu structurile europene de profil.

Este apreciat pentru inteligenta, creativitate, responsabilitate si cultura comunicarii. Competentele sale manageriale au fost pe deplin valorificate in perioada cand detinea functia de sef al Directiei educatie a sect. Ciocana din mun. Chisinau (2002-2006), inspirand prin responsabilitate deosebita fata de obligatiunile functionale. Este un generator de idei, fiind permanent in epicentrul evenimentelor importante din cadrul municipiului si republicii, „contaminand” si colegii, discipolii prin optimismul si bunavointa sa.

Inaltele calitati profesionale, omenia si cumsecadenia i-au asigurat dintotdeauna dlui Valentin Crudu stima si recunostinta celor care-l cunosc, fiind o perioada de timp si viceministru al Educatiei si Tineretului – perioada foarte dificila pentru invatamantul din RM, cand se puneau la cale diferite scheme si scenarii de neutralizare a tot ce este national in invatamantul nostru. Si numai pozitia transanta, fara echivoc a dlui Crudu a mai temperat mintile fierbinti ale conducerii de atunci a ministerului, promotori activi ai moldovenismului primitiv. Atunci cand a inteles ca nu poate schimba mentalitatea conducerii ministerului si a diriguitorilor din parlament, nu poate influenta luarea deciziilor pe care le asteapta societatea, dl Valentin Crudu a preferat sa paraseasca aceasta functie.

Noua guvernare, la instalarea careia am contribuit si noi prin votul acordat partidelor democratice, are de sustinut un examen de maturitate. Si anume, sa nu dezamageasca inca o data electoratul care a votat SCHIMBAREA. Dl Valentin Crudu este tipul pedagogului si managerului care-si cunoaste virtutile si, cu certitudine, va realiza sarcinile ce stau in fata Ministerului Educatiei, condus de „omul curat si dintr-o bucata”, Leonid Bujor, dorindu-le cu totii succes, pe masura talentului si a fortei de munca pe care le au, spre binele invatatorimii tarii”.

NOTa: Redactia isi rezerveaza dreptul de a reveni la acest subiect.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *