Actualitate

Valeri Kuzmin PLEACĂ din Republica Moldova pe 8 aprilie

Valeri Kuzmin a menţionat că nu este împuternicit să spună când va ajunge la Chişinău Farit Muhametşin, care îi va lua locul.

Totodată, diplomatul a subliniat că plecarea sa din Republica Moldova nu are nimic în comun cu vizita vicepremierului rus Dmitri Rogozin, numit recent în funcţia de reprezentant special pentru Transnistria al preşedintelui de la Moscova.

Declaraţiile au fost făcute după o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Marian Lupu a declarat că şi-ar dori să discute cu Dmitri Rogozin, care se va afla în vizită la Chişinău pe parcursul lunii curente. "Nu sunt sigur că eu voi fi în acea perioadă în ţară, dar dacă voi fi, voi solicita o întâlnire să văd ce reprezintă omul şi care este statutul lui, fiindcă domnul Rogozin nu va substitui reprezentanţii Rusiei în negocierile formatului 5+2", a subliniat Marian Lupu.

Spicherul a menţionat că se va pune accentul pe trendul pozitiv al dialogului politic dintre Moldova şi Rusia, precum şi pe posibilităţile de a repune în activitate cooperarea interparlamentară.

Marian Lupu şi Valeri Kuzmin au menţionat că relaţiile moldo-ruse vor fi dezvoltate pe bază de respect şi interese reciproc avantajoase în sectorul economic şi alte sectoare. 

Info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *