Politică

Valeriu Ghileţchi a instituit grupul de iniţiativă pentru Prezidenţiale

Pe agenda zilei: constituirea grupului de inițiativă, înaintarea candidatului la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova în persoana deputatului Valeriu Ghileţchi, alegerea conducătorului grupului de iniţiativă şi a trezorierului.

Amintim că Valeriu Ghileţchi şi-a anunţat intenţia de a candida independent la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie 2016, pe 11 august. Aceasta este a doua campanie electorală ca şi candidat independent pentru Valeriu Ghileţchi. La alegerile parlamentare din 2001, el a acumulat în jur de 1.74%. Acesta este cel mai bun scor înregistrat de vreun candidat independent până în prezent.

Valeriu GHILEȚCHI a fost ales deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la 5 aprilie 2009. Este Secretar al Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană și membru al delegației Moldovei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Este singurul deputat moldovean care a deținut funcția de președinte a unei comisii APCE pentru două mandate consecutiv.
 
Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *