Actualitate

Valeriu Ghileţchi respinge acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului

Politicianul a răspuns printr-un mesaj pe reţelele de socializare la apelul unor reprezentanţi ai societăţii civile ca acesta să nu fie numit ambasador în SUA pe motiv că prin convingerile şi acţiunile sale nu ar respecta drepturile omului.

„Într-o societate pluralistă trebuie să existe loc pentru diferite valori. Important este ca aceste valori să fie promovate într-un spirit de respect şi toleranţă, ceea ce m-am străduit să fac de fiecare dată când mi-am exprimat opinia în public. Consiliul Europei este considerat protectorul drepturilor omului în Europa. Dacă eu nu aş fi respectat drepturile omului, aşa cum sunt învinuit, cum puteam să deţin funcţii elective în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), inclusiv cea de preşedinte de comisie, cum puteam fi numit raportor pentru respectarea drepturilor omului în ţări cum este Franţa şi Macedonia sau cum puteam fi numit membru al Comisiei pentru alegerea judecătorilor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului?”, întreabă deputatul.

Valeriu Ghileţchi mai scrie că este singura persoană vizată din lista celor 19 candidaţi la funcţia de ambasador, de unde conchide că nu există niciun studiu făcut prin prisma drepturilor omului, în baza căruia să fie evaluaţi obiectiv şi echidistant toţi candidaţii. „Prin urmare, sesizez din partea acestor reprezentanţi (ai societăţii civile n.r.) o atitudine discriminatorie pe criterii de convingeri religioase, inclusiv de apartenenţă la un grup religios minoritar. Este o atitudine clar marcată de intoleranţă şi creştinofobie”, se menţionează în mesajul său.

În concluzie, candidatul la funcţia de ambasador respinge orice acuzaţie şi face un apel către toţi cei care l-au învinuit să îşi reconsidere poziţia, dând dovadă de o toleranţă inclusivă, nu una selectivă, şi să renunţe la orice formă de discriminare, în particular, la cea bazată pe criteriul de convingeri religioase.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *