Valeriu Lazăr și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei de Comerț si Industrie a R. Moldova

publicat în Politică pe 25 Martie 2016, 12:27

Astăzi, 25 martie, în cadrul ședinței Biroului Executiv al organizației, Valeriu Lazăr, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, și-a anunțat demisia, prezentând și motivele acestei decizii.

"Dacă aș face o paralelă cu business-ul, este exact ca și cum un consiliu de directori al unei societăți pe acțiuni ar fi votat unanim un plan de afaceri propus de un manager, iar apoi ar face tot posibilul ca acest plan să nu fie implementat, sabotând activitățile ulterioare. Un manager care se respectă părăsește o astfel de companie", a menționat acesta.

Valeriu Lazăr a mai menționat că la ședința Consiliului a propus convocarea Congresului extraordinar al CCI, pentru a pune în discuție pe cea mai reprezentativă platformă mandatul său de reformare a institutiei camerale, deoarece majoritatea întreprinderilor-membre și-o doresc - însă inițiativa a fost blocată de Consiliu.

"Demisia Președintelui CCI necesită, conform prevederilor legale, convocarea obligatorie a Congresului extraordinar în cel mult jumătate de an. Așa că demisia mea declanșează inevitabil acest proces și este unica soluție pentru a trezi la realitate Consiliul - care are obligația de a servi interesele sectorului antreprenorial și nu ale unor persoane „supărate" pe CCI și Presedintele acesteia, pentru a sensibiliza și implica activ întreprinderile-membre dar si instituțiile Statului în procesul de modernizare a sistemului cameral din Republica Moldova", a conchis Valeriu Lazăr.

Până la convocarea congresului extraordinar, interimatul funcției de Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a RM va fi asigurat de vicepreședintele instituției, Tudor Olaru.

sursa: timpul.md