Economie

Valeriu Lazăr: „În afaceri, inovezi ori mori”

Declarația aparține prim-viceministrului Valeriu Lazăr și a fost făcută ieri, la deschiderea Conferinței Internaționale a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu genericul „Sectorul IMM – Moldova 2020”, desfășurată în cadrul „Săptămânii Europene a IMM-urilor”.

Evenimentul a pus în discuție Strategia Națională 2020 elaborată de Guvern și prioritățile acesteia privind dezvoltarea sectorului antreprenorial, facilitarea accesului la capital și sporirea nivelului de competitivitate a sectorului.

„Strategia de dezvoltare a IMM-urilor 2020 este elaborată în concordanță cu strategia națională. Viziunea acesteia este că IMM-urile sunt un factor al creșterii economice durabile și competitivității naționale. Într-o economie de piață sectorul întreprinderilor mici și mijlocii este coloana vertebrală, fără contribuția căruia nu vom putea atinge obiectivele trasate în Strategia Națională 2020”, a declarat Valeriu Lazăr. Potrivit lui, principiul inovațional ar trebui să fie la baza oricărei afaceri lansate. „Nu există competitivitate fără investiții în tehnologii și în oameni care să pună în valoare acest capital. Motoul „Inovează sau mori!” este valabil în afaceri. Trebuie să fii inovativ, pentru că altfel nu ești competitiv”, a menționat ministrul.

De asemenea, prezent la eveniment, șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Dirk Schuebel, a remarcat importanța antrenării femeilor în sectorul antreprenorial și a subliniat că UE va continua să sprijine dezvoltarea economică a R. Moldova. Iar ambasadorul Suediei, Ingrid Tersman, și-a exprimat speranța că noua strategie națională de dezvoltare „Moldova 2020” va duce la crearea unui mediu de afaceri prietenos și va transforma RM într-o țară atractivă pentru investitorii străini.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului de afaceri, ai autorităților publice centrale și locale, organizațiilor de stat, private, ONG-uri, care activează în domeniul susținerii dezvoltării IMM-urilor. Tot ieri, în cadrul Conferinței, a avut loc ceremonia de decernare a premiilor la concursul „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM-urilor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *