Opinii și Editoriale

Valiza, playbackul, America!

De nenumărate ori am scris despre vedetele noastre, pseudoartiștii cunoscuți drept interpreți. Recent, mai multe steluțe din această pleiadă au început să ne îndemne să plecăm în America. Este frumos să vezi cum vedetele naționale îți spun de pe panourile publicitare: „Eu, vedeta cutare, m-am înregistrat pe greencard. Dar tu?” Nu voi da numele acestor vedetuțe „patriotice” care se gândesc la viitorul țării, le cunoașteți și așa. Să ne întrebăm mai bine ce le-a determinat să se angajeze într-o campanie ca asta?

Știm că vedetele noastre sunt sărace, statul nu-i susține și deseori artiștii practic mor de foame. Săracii de ei, câștigă doar 500 de euro pentru 45 de minute de playback la o nuntă. Ce să facă o vedetă cu acești bani? Așa că săracele noastre stele au decis să mai câștige o bucată de pâine, antrenându-se într-o campanie de doi bani, sau mai bine zis de câteva sute de euro. Presupun că au făcut-o nu doar din cauza banilor. Știm cu toții că vedetele noastre suferă de dorința maniacală de a avea cât mai multă publicitate. Acestea ar fi de acord să apară pe tuburi cu pastă de dinți, pe panouri care te trimit în America, pe sticle de votcă, pe hârtie igienică, pe urne de gunoi, pe orice doar ca să fie în vizorul publicului. Pentru că, știți voi, un produs de nimic are nevoie de publicitate ca să se vândă. Iar vedetuțele noastre care duc lipsă de talent reprezintă și ele un produs de mâna a doua. Și uite că apar pe panouri publicitare încurajând tinerii să plece naibii din țara asta.

Nu spun că aceste vedete reprezintă un reper moral pentru societatea noastră. Majoritatea abia de leagă două cuvinte în limba de stat. Dar sunt cunoscute, pentru că prostia este populară în Moldova. Și, dacă tinerii noștri pleacă în SUA, am impresia că vedetuțele noastre își pierd totalmente auditoriul. Cine o să vă asculte atunci oare, dragi vedete? Pentru bătrâni sunteți prea artificiali și dezgoliți, iar pe tineri îi îndemnați să plece de aici. Unde veți cânta atunci, la înmormântările bătrânilor care vor rămâne în țară?

Nu știu câtă substanță cenușie aveți în căpușoarele aureolate, însă ar fi bine să vă dați seama că participați într-o campanie cam frauduloasă. Greencardul este o chestiune absolut gratuită, scrie asta pe pagina oficială a campaniei, cea americană, nu moldovenească. Sper să nu vă treziți cu un proces de judecată pentru participarea într-o campanie frauduloasă. În orice caz, imaginea voastră și așa întunecată s-a ales cu încă o pată solidă.

Lăsați puținul tineret, care a mai rămas, să muncească aici. Mai bine plecați voi, dacă tot v-ați înregistrat. Împachetați-vă țoalele de gală în valiză, luați-vă playbackul fără de care artistul din voi e inexistent și drum bun! Doar că, pastișele muzicale pe care le lansați nu vor avea succes în SUA, veți fi mâncați de pop-ul american calitativ. Și va trebui să învățați să faceți altceva, hamburgeri de exemplu, tot un fast food, doar că nu muzical de astă dată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *