Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:05
Abonamente

Actualitate 18 Mai 2018, ora 15:15

Valoarea sediului PPDA de patru ori mai scumpă decât a spus Năstase

Marime Font

După ce în presă au apărut mai multe informaţii referitoare la privatizarea frauduloasă a sediului Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr" din Capitală, experţii imobiliari au venit cu o precizare. Potrivit lor, suma achitată este de cinci ori mai mică în comparaţie cu costul real de pe piaţă. Iar pentru că este un monument de stat, valoarea este inestimabilă.

Presa a scris că edificiul de pe strada 31 august din Capitală, în care îşi are sediul PPDA şi inclusă în registrul Monumentelor de Stat, ar fi fost privatizată fraudulos de către publicația periodică "Glasul Națiunii", fondată de Vasile Năstase, fratele liderului formaţiunii. Anume el ar sta în spatele schemei puse la cale cu reprezentanţi de atunci ai Primăriei. Abia după zece luni, municipalitatea a decis să-şi recupereze bunul.

În prezent, valoarea imobiliului este de aproape 250 de mii de euro şi nu 42.800 de mii - cu cât a fost privatizată clădirea, spun experţii imobiliari."La noi, nici subsolurile nu se vând cu 200 de euro metrul pătrat. Este o sumă foarte mică. În prezent, preţul de piaţă a acestui edificiu este de aproape 250 de mii de euro, pentru că are o suprafaţă de 211 metri pătraţi, se află pe o stradă centrală, foarte populată", a spus Olga Vorobiova, expert imobiliar.

Întrebat de postul nostru de televiziune despre detaliile privatizării şi dacă consideră că fratele său este pasibil de pedeapsă, Andrei Năstase a evitat ca de obicei să vină cu un răspuns clar.

"Vă invit, vă invit pe toţi să renunţaţi, iată fake-urile, aţi epuizat arsenalul în ceea ce mă priveşte pe mine, apelaţi deja la minciuni, la adresa fratelui meu. Revista "Glasul" deţine un imobil în mod legal, în mod constituţional, în mod natural", a spus Andrei Năstase, candidat la funcţia de primar al Capitalei.

Am încercat să mai vorbim cu Andrei Năstase şi la sediul formaţiunii. Unul dintre paznici ne-a spus că acesta are o şedinţă.

Reporter: O să puteţi să transmiteţi solictarea noastră că vrem să vorbim cu domnul Năstase?

El: Nu, eu nu pot să intru ca să transmit. Când o să se termine.

Şi secretarul formaţiunii, Chiril Moţpan, a spus că Andrei Năstase nu doreşte să facă declaraţii.

Nu dăm interviu, băieţi.

Reporter: Vrem să vorbim cu domnul Năstase.

Moţpan: Căutaţi-vă de treabă

. Domnul Năstase nu acordă interviuri, e clar.

În aprilie 2016, Ministerul Culturii a solicitat revizuirea hotărârii de privatizare din 2008, însă demersu nu a fost examinat nici până în prezent.

"Atunci când a fost examinată cauza, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate națională în domeniul protecției patrimoniului, nu a participat în ședință. De aici este și cererea noastră, pentru a revedea examinarea cauzei", a spus Rodica Josanu, şefa secţiei juridice a MECC.

Anterior, candidatul PPDA la Primăria Capitalei, Andrei Năstase a menţionat că dacă va ajunge primar va trage la răspundere toate persoanele, care au preluat fraudulos imobilele publice din Chişinău.  

publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md