Astăzi 21 Mai 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 15:17
Abonamente
SES - noi perspective pentru afacerea ta

Actualitate 18 Mai 2018, ora 15:15

Valoarea sediului PPDA de patru ori mai scumpă decât a spus Năstase

Marime Font

a

 
 
 

După ce în presă au apărut mai multe informaţii referitoare la privatizarea frauduloasă a sediului Partidului "Platforma Demnitate şi Adevăr" din Capitală, experţii imobiliari au venit cu o precizare. Potrivit lor, suma achitată este de cinci ori mai mică în comparaţie cu costul real de pe piaţă. Iar pentru că este un monument de stat, valoarea este inestimabilă.

Presa a scris că edificiul de pe strada 31 august din Capitală, în care îşi are sediul PPDA şi inclusă în registrul Monumentelor de Stat, ar fi fost privatizată fraudulos de către publicația periodică "Glasul Națiunii", fondată de Vasile Năstase, fratele liderului formaţiunii. Anume el ar sta în spatele schemei puse la cale cu reprezentanţi de atunci ai Primăriei. Abia după zece luni, municipalitatea a decis să-şi recupereze bunul.

În prezent, valoarea imobiliului este de aproape 250 de mii de euro şi nu 42.800 de mii - cu cât a fost privatizată clădirea, spun experţii imobiliari."La noi, nici subsolurile nu se vând cu 200 de euro metrul pătrat. Este o sumă foarte mică. În prezent, preţul de piaţă a acestui edificiu este de aproape 250 de mii de euro, pentru că are o suprafaţă de 211 metri pătraţi, se află pe o stradă centrală, foarte populată", a spus Olga Vorobiova, expert imobiliar.

Întrebat de postul nostru de televiziune despre detaliile privatizării şi dacă consideră că fratele său este pasibil de pedeapsă, Andrei Năstase a evitat ca de obicei să vină cu un răspuns clar.

"Vă invit, vă invit pe toţi să renunţaţi, iată fake-urile, aţi epuizat arsenalul în ceea ce mă priveşte pe mine, apelaţi deja la minciuni, la adresa fratelui meu. Revista "Glasul" deţine un imobil în mod legal, în mod constituţional, în mod natural", a spus Andrei Năstase, candidat la funcţia de primar al Capitalei.

Am încercat să mai vorbim cu Andrei Năstase şi la sediul formaţiunii. Unul dintre paznici ne-a spus că acesta are o şedinţă.

Reporter: O să puteţi să transmiteţi solictarea noastră că vrem să vorbim cu domnul Năstase?

El: Nu, eu nu pot să intru ca să transmit. Când o să se termine.

Şi secretarul formaţiunii, Chiril Moţpan, a spus că Andrei Năstase nu doreşte să facă declaraţii.

Nu dăm interviu, băieţi.

Reporter: Vrem să vorbim cu domnul Năstase.

Moţpan: Căutaţi-vă de treabă

. Domnul Năstase nu acordă interviuri, e clar.

În aprilie 2016, Ministerul Culturii a solicitat revizuirea hotărârii de privatizare din 2008, însă demersu nu a fost examinat nici până în prezent.

"Atunci când a fost examinată cauza, Ministerul Culturii, în calitate de autoritate națională în domeniul protecției patrimoniului, nu a participat în ședință. De aici este și cererea noastră, pentru a revedea examinarea cauzei", a spus Rodica Josanu, şefa secţiei juridice a MECC.

Anterior, candidatul PPDA la Primăria Capitalei, Andrei Năstase a menţionat că dacă va ajunge primar va trage la răspundere toate persoanele, care au preluat fraudulos imobilele publice din Chişinău.  

publika.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

 


Editorial 18 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Chișinăul e pierdut!

Scriam săptămâna trecută că, dacă cei trei candidați importanți unioniști sau proeuropeni la șefia Capitalei, Andrei Năstase, Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu, nu vor alege doar pe unul dintre ei, pentru a merge în alegerile de duminică, nu va avea niciun sens să ieșim la votare. Din...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Mai 2018, de George Simion

Schimbați balada!

În cei peste zece ani, de când am cunoscut R. Moldova, m-a fascinat mereu felul în care electoratul pro-estic s-a mobilizat la vot. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Moni Stănilă

Buni sau răi?

Că tot suntem în campanie electorală, să ne reîntoarcem puțin la judecata aproapelui. Ușurința cu care catalogăm oamenii din jurul nostru e incredibilă. Despre oricine putem afirma câte ceva, de parcă le-am cunoaște gândurile și pocăința. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Mai 2018, de Constantin Tănase

Obsesia autohtonizării și destinul graiului matern

Nu rareori, când vorbim despre situația limbii române din stânga Prutului, demonstrăm o înțelegere cu totul puerilă, școlărească a fenomenului.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Răzvan Munteanu

Trump scoate SUA din acordul nuclear cu Iranul. Ce poate urma?

Foarte mulți jurnaliști sau analiști de politică externă spuneau că retorica folosită de către Donald Trump în cursa electorală pentru Casa Albă va fi abandonată odată cu alegerea sa în funcția de președinte al Statelor Unite.  

() Citeşte tot articolul

Atitudini 16 Mai 2018, de Constantin Tănase

Presa a uitat de 16 mai

Presa de la Chişinău, dar şi cea de peste Prut, preocupată de chestiuni vitale pentru destinul nostru naţional, cum ar fi, de exemplu, înjurăturile de căruţaş ameţit ale lui Voronin sau cele de oier devenit milionar ale lui Gigi Becali, a trecut falnic şi fără păs peste data de 16 mai, o zi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Mai 2018, de Moni Stănilă

Primăvară cu poezie

În perioada 3-5 mai a avut loc Festivalul Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VIII-a. Evenimentele au debutat cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române, urmată de Simpozionul Internațional „Dialoguri europene:...

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Mai 2018, de Dan Nicu

Lui Dodon nu i-ar strica să ia lecţii de la Kim Jong-un

Întâlnirea de pe 27 aprilie dintre preşedinţii celor două jumătăţi ale Coreei, despărţite din 1953 printr-un război purtat pe baze ideologice, imprimă speranţe că în curând în peninsula Coreeană starea formală de război va fi încheiată şi va începe o eră a...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Moni Stănilă

Cu pași repezi spre Primărie

Fiecare dintre noi are o poziție vizavi de apropiatele alegeri de la Primărie. Fie susține un candidat, fie nici nu vrea să meargă la vot, fie merge să își dea votul împotriva cuiva. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Mai 2018, de Pavel Păduraru

Salvați Chișinăul! Andrei, Valeriu, Constantin…

Peste o săptămână, unii chișinăuieni îşi vor alege primarul. Dar dacă și atunci vom avea 12 concurenți electorali, nu va avea niciun rost să ieșim din case. Mai bine am dormi în acea zi până la închiderea secțiilor de votare, pe fundalul unor cântece de luptă...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Mai 2018, de Moni Stănilă

Copilăria lui Kaspar Hauser

Bogdan-Alexandru Stănescu - scriitor, traducător și editor - pe care l-am avut invitat la cenaclul Republica în 2015, a publicat anul trecut primul său roman - Copilăria lui Kaspar Hauser, care deja a primit Premiul pentru „Proză”, în cadrul Premiilor „Nepotu' lui Thoreau”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Mai 2018, de Moni Stănilă

Împărat al distrugerii

Nu pot să nu revin constant la ce ar fi trebuit să presupună datoria omului ca împărat al creației. Mai ales acum, în plină primăvară, când vegetația se străduiește să acopere tot gunoiul pe care îl lăsăm în urma noastră.

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md