Actualitate

Vântul a doborât un copac peste o căsuţă de la o tabără pentru copii din Anenii Noi

Energia electrică s-a întrerupt parţial în 23 de localităţi din 9 raioane, cel mai mult fiind afectate raioanele Floreşti şi Străşeni. În localităţile care au rămas fără energie electrică s-au deplasat echipele de intervenţie. Către ora 9.00 fără lumină rămâneau 5 localităţi din 4 raioane – Făleşti, Străşeni, Aneni Noi şi Căuşeni. Vântul puternic a doborât arbori şi a smuls foi de ardezii de pe acoperişe. Prejudiciile provocate de grindină deocamdată nu au fost estimate deocamdată.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu, a declarat pentru IPN că vântul a smuls foi de ardezii de pe acoperişele a 4 case din satul Bărboieni, raionul Nisporeni. Doi arbori au fost doborâţi la pământ. Unul dintre ei a căzut o peste un automobil care se afla la o staţie PECO în localitatea Voloviţa, Soroca, iar altul a căzut peste o căsuţă la o tabără pentru copii din Anenii Noi. În ambele cazuri a fost solicitat ajutorul salvatorilor pentru a înlătura copacii. Nimeni nu a avut de suferit. Totodată, două gospodării din satul Doltu, Făleşti, au fost înnămolite după ploi şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor.

Comisiile pentru situaţii excepţionale din teritoriu urmează să estimeze prejudiciile.

Meteorologii au emis pentru 16 şi 17 iunie avertizare cod galben, fiind prognozate vijelie, grindină, scăderea temperaturii maxime. Pe teritoriul ţării caracterul vremii se va schimba, vor cădea ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, izolat averse puternice în cantităţi de până la 15-35 mm şi grindină. Vântul va prezenta intensificări în timpul descărcărilor electrice de până la 15-20 m/s. Vremea se va răci accentuat şi către 17 iunie temperatura maximă a aerului va scădea cu 10 de grade Celsius faţă de valorile din 15 iunie.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *