Actualitate

Vânzările ilegale continuă în jurul Pieţei Centrale

Viceprimarul Mihai Furtună a spus că, pe lângă o piaţă, se formează încă două – trei pieţe. „Pieţele pun la dispoziţie locuri de vânzare, însă agenţii economici continuă să activeze neautorizat, în special în centrul capitalei. Vânzătorii care au autorizaţii pentru comercializarea băuturilor răcoritoare pe bd. Ştefan cel Mare, vând lenjerie şi ciorapi”, a mai adăugat viceprimarul.

Vladimir Nirca, şeful Direcţiei generale comerţ, alimentaţie publică şi prestări servicii, a declarat că în cele 45 de pieţe din municipiu există circa 18 mii de locuri de comerţ, dintre care doar 15 mii sunt utilizate. „Vânzătorii care vând în stradă trebuie convinşi să meargă în pieţe”, a spus Vladimir Nirca.

Edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a cerut să fie create comisii mixte, în care să intre poliţişti, responsabili de la direcţiile sănătate publică şi comerţ, care să efectueze raiduri zilnice pe lângă pieţe, în special la Piaţa Centrală, pentru a încuraja comercianţii să meargă în piaţă.

Potrivit lui Silviu Muşuc, şeful Poliţiei municipale, săptămâna trecută, pentru comerţ neautorizat, au fost întocmite în jur de 100 de procese-verbale.

Producătorii agricoli au avut posibilitatea să-şi vândă marfa în afara pieţelor, la tarabă sau direct din camion, în perioada iunie – noiembrie, atunci când au fost organizate iarmaroacele agricole.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *