Actualitate

Vârstnicii, mulţumiţi de majorarea pensiilor după ce au fost valorizate: Un pas bun din partea Guvernului, o atenţie faţă de noi

"Am mai lucrat și șef la secția de psihiatrie în satul Plopi, am fost medic-șef adjunct al raionului, am fost director al centrului medicilor de familie, dar la momentul de față cu părere de rău sau de bine sunt pensionar", a menţionat Emil Volconovici, pensionar.

Bărbatul spune că, la început, pensia era foarte mică, treptat aceasta a fost indexată și s-a mai mărit. Majorarea a fost cu adevărat simțită după valorizare.

"Acum pensia s-a dublat și mai mult și e destul de bine. Sunt foarte mulțumit că la ziua de azi aș putea să mă port și eu ca un pensionar de peste hotare", a spus Emil Volconovici.

Și Tatiana Vozian, care a lucrat profesoară de limbă franceză, are acum o pensie mai mare: "E simțitor surplusul ce îl am acum și cred că e un pas foarte bun din partea Guvernului și e o atenție față de noi, pensionarii".

Aproximativ 50 de mii de oameni care s-au pensionat în 2012 și 2013 primesc mai mulți bani începând cu luna aprilie. De asemenea, din 1 octombrie vor fi valorizate şi pensiile pentru limita de vârstă a persoanelor care s-au pensionat în perioada 2014 – 2017.

 

publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *